Annons

TFF fick Göteborg i cupen

TFF hann knappt komma hem från cupmatchen i Tyresö, innan lottningen inför nästa omgång visade en ny bortamatch. Denna gång till västkusten för möte med allsvenska kollegan IFK Göteborg. Det handlar om tredje omgången och denna skall spelas den 20 maj.
Sport • Publicerad 7 maj 2004

- Göteborgs Kjell Pettersson ringde mig redan i går förmiddag, när lottningen var klar och ville flytta cupmatchen till juni och jag insätmde direkt. Nu gäller bara om förbundet godtar en flyttning av matchen, menar Ulf Larsson. Man kan undra varför Svenska Fotbollförbundet inte redan bestämt ett datum i juni för cupens tredje omgång - eftersom allsvenskan ju gör EM-uppehåll då. Inte minst med tanke på att de allra flesta allsvenska lagen är kvar i cupen och att maj är intensiv för just de allsvenska lagen. Det borde inte vara svårt för TFF att få matchen flyttad, eftersom man är satt att möta Örgryte i Göteborg just aktuellt dupdatum, den 20 maj! Man har då mött Örebro hemma den 13 och har att möta Kalmar borta den 23. IFK Göteborg har visserligen ingen match inlagd just den 20 maj men har Sundsvall hemma den 13, Djurgården den 18 och sedan Hammarby hemma den 24 maj i våravslutningen. - Vi kunde ju fått turen att möta Göteborg hemma åtminstone, menar Ulf, när motståndarna kommer på tal och han fortsätter analysen av lottningen: - Synd att så pass många allsvenska lag möts men så kan det ju bli. TFF-tränaren är stolt över inställningen bland spelarna i segermatchen mot Tyresö och så här summerar han ytterligare den: - Vi sa i omklädningsrummet att vi skulle blicka mot måndagens match på Söderstadion redan i pausen och man hanterade situationen perfekt och efter snabba 3-0 till oss var matchen över. Det roliga är att se entusiasmen i gruppen inför vilken match som helst och i denna var Kenneth Gustafsson superb! Lottningen: Här följer hela lottningen inför den tredje omgången av Svenska cupen och som alltså har officiellt matchdatum den 20 maj: IFK Göteborg-Trelleborg, Djurgården-Helsingborg, Café Opera-Gefle, Friska Viljor-Elfsborg, Gif Sundsvall- Enköping, Hammarby-Landskrona, Brommapojkarna-IFK Malmö, Sylvia-Halmstad, IFK Hässleholm-Assyriska, IFK Norrköping-Kalmar, Lärje/Angered-Brage, Topkapi-Gais, Visby-Gute-Värnamo, Örebro-Malmö FF, Örgryte-Åtvidaberg, Öster-Forward.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons