TFF får ny ordförande

I samband med TFF:s årsmöte 10 februari avgår ordföranden Bo Forsén. Ny på posten blir i stället den nuvarande vice ordföranden Per-Anders Abrahamsson, 53.
Sport • Publicerad 13 januari 2003

- Jag står till förfogande och är villig att ta över om årsmötet vill det, säger han. Per-Anders Abrahamsson har ett gediget TFF-förflutet. Han har suttit i styrelsen sedan tidigt 1980-tal, men kom till klubben redan på 70-talet, då som läkare. Abrahamsson verkade som TFF:s läkare mellan 1977 och 1987, men han har också varit marknadsansvarig i klubben. I dag arbetar han som professor i urologi vid universitetssjukhuset MAS i Malmö. Han har också haft uppdraget som vice ordförande under Gunnar Persson i början av 80-talet, och just Gunnar Persson och Bengt Cederberg är de två TFF-ledare som satt störst prägel på honom. - De stod för en särskild TFF-anda och den vill jag hemskt gärna verka för att bevara i föreningen. Det har alltid rått en väldigt familjär stämning i TFF som gjort att jag trivts. - Jag är uppvuxen i Blekinge med Högadal som senare blev Mjällby och har alltid följt fotbollen på nära håll. Vad gäller TFF känner jag verkligen med klubben. Målen för framtiden är inte färdigformulerade än, men ungdomsfotbollen är lite av ett skötebarn. - Vi måste göra allt vi kan för att behålla Lasse Larsson och andra viktiga kuggar. Jag tror att vi måste fortsätta expandera ungdoms- och tipselitverksamheten och fortsätta slussa in unga talanger i A-truppen. Naturligtvis ska vi satsa på att komma tillbaka till allsvenskan. - Det känns som om tiden är mogen för mig att lämna över till en ny kraft, säger avgående Bo Forsén. Förhoppningsvis kan det här innebära att vi får in lite andra tankar än mina i föreningen. Forséns avhopp har varit aktuellt en längre tid, och redan för ett år sedan bekräftade han för Allehanda att han förmodligen bara skulle sitta kvar på posten fram till det kommande årsmötet. - Överlag tror jag att idrottsföreningar kommer att byta besättningarna i sina styrelser oftare i framtiden. Jag tror att det ligger i tiden. Bo Forséns totalt tolv år i TFF-styrelsen varav fyra år som ordförande har bjudit på både framgångar och turbulens. - På senare tid är jag glad att vi lyckades vända den negativa trend som klubben var inne i förra våren, men det som jag är mest nöjd med är annars att vi kunnat dra ner vår kostnadskostym inför den här säsongen. Per-Anders Abrahamsson kommer i enlighet med TFF:s stadgar att väljas till ordförande för ett år, fram till årsmötet 2004.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.