Annons

TFF-duo har fått slutbud

Mikael Bengtsson, 27, och Andreas Wihlborg, 22, har varit med på TFF:s resa från superettan till allsvenskans mittskikt. Spelarnas fina höstform har lett till att TFF nu vill förlänga kontrakten.
Sport • Publicerad 30 oktober 2009
Foto: 
Andreas Wihlborg och Mikael Bengtsson (i bakgrunden) har båda fått kontraktsförslag att ta ställning till.
Andreas Wihlborg och Mikael Bengtsson (i bakgrunden) har båda fått kontraktsförslag att ta ställning till.Foto: 

TRELLEBORG. Mot Hammarby höll de ordning på vänsterkanten. Frågan är om Mikael Bengtsson och Andreas Wihlborg gör så många matcher till i den blå TFF-tröjan.

– Jag vet inte, säger Bengtsson efter fem säsonger i klubben.

Annons

– Det lutar åt Trelleborg, säger Wihlborg som avslutar sin fjärde säsong.

Båda sitter på utgående kontrakt. De har fått ett sista bud att ta ställning till.

– De ska bestämma sig i nästa vecka, säger klubbdirektören Lasse Larsson. Vi vill ha ett ja eller ett nej. Vill de inte vara kvar måste vi hitta någon annan och då vill vi ha tid på oss.

Mycket talar för en förlängning, men helt klart är det inte förrän kontrakten är påskrivna.

Mikael Bengtsson:

– Jag trivs bra i klubben och vill bo kvar i Malmö, men det beror också på hur Tom (Prahl) ser på mig. Jag vill höra hur han ser på mig, vill höra att jag är med i matchen och inte bara är ett komplement.

Andreas Wihlborg:

– Jag trivs i TFF och har planer på att flytta hemifrån, till Malmö. Klubben har gett mig ett bud och sagt att det är max vad jag kan få, nu får vi se om det räcker.

Vad har Tom sagt till dig?

– Jag vet att han vill att jag stannar, vore det inte för honom hade jag inte varit aktuell. Han har sagt att jag har många bra egenskaper men också saker som jag kan arbeta på, säger Andreas Wihlborg.

Annons

Åt vilket håll lutar det?

– Just nu har jag inget annat, så det är klart att det lutar åt Trelleborg.

För Mikael Bengtssons del handlar det också om att få ihop fotbollen med det civila arbetet som ingenjör.

– Jag jobbar när vi inte tränar, i princip är det på heltid. Jag vill veta om klubben kan acceptera att jag jobbar kvar så.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons