Annons

TFF-dam värvar en spelare till från Elitettan

Trelleborgs FF förstärker sin damtrupp med ytterligare en spelare från Elitettan. 23-åriga mittbacken Saga Ollerstam ansluter från Borgeby FK.
Fotboll • Publicerad 9 december 2021 • Uppdaterad 10 december 2021
Saga Ollerstam under matchen i Elitettan mellan Borgeby och Uppsala den 28 augusti 2021. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån
Saga Ollerstam under matchen i Elitettan mellan Borgeby och Uppsala den 28 augusti 2021. Foto: Christoffer Borg Mattisson/BildbyrånFoto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

För lite mer än en vecka sedan blev Irmeli Jonsson från Elitettan-laget IFK Norrköping klar för TFF.

Nu har även Saga Ollerstam skrivit på för klubben. Innan hon spelade med Borgeby FK spelade hon i allsvenskan med LB07. Hon har även meriter från F19-landslaget.

Annons

–Jag ser fram emot att ansluta till TFF och jag kommer att bidra med den erfarenhet jag fått från högre serier. Jag vet vad som krävs för att ta sig uppåt och kommer kanske framförallt bidra med ledaregenskaper och ett bra huvudspel, säger Saga Ollerstam, i ett pressmeddelande.

Hon har även tillhört danska Bröndby i sin karriär. Moderklubben är IFK Klagshamn.

Under årets säsong i Elitettan startade Saga Ollerstam 24 matcher och gjorde ett mål.

– Just 2021 var ett tuff men lärorik säsong för min del. Vi var nykomlingar i en tuff serie, men det var väldigt utvecklande både personligen och fotbollsmässigt, säger Saga Ollerstam.

– I Saga får vi in en erfaren mittback med rutin från spel i högre serier. Hon är väldigt positionssäker och har ett bra huvudspel i både offensiva och defensiva situationer. Vi får också in en bra ledartyp som passar utmärkt in i den satsning vi gör, säger Johan Bauer, sportslig koordinator för damlaget.

Samtidigt har nu åtta spelare förlängt sina kontrakt med TFF. Däribland nyckelspelare som Viktoria Persson, Elisa Lang Nilsson, Edina Filekovic och Minda Forsblom.

Däremot lämnar anfallaren Anna Plantin klubben efter två år i den blåa tröjan.

”En erfaren mittback med rutin från spel i högre serier.”
Johan Bauer, koordinator TFF dam.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons