Annons

TFF börjar i Motala

Motala AIF på bortaplan den 20 april. Så ser seriepremiären ut för TFF 2014. En vecka senare är det hemmapremiär mot en annan nykomling – IFK Uddevalla.
Sport • Publicerad 27 december 2013
Derbydags den 13 juli. Jonathan Asps TFF tar sig an Kristianstad hemma den 13 juli, sista matchen före sommaruppehållet. Premiären spelas på Motala IP.
Derbydags den 13 juli. Jonathan Asps TFF tar sig an Kristianstad hemma den 13 juli, sista matchen före sommaruppehållet. Premiären spelas på Motala IP.Foto: 

– Det är roligare att börja på hemmaplan, men förhoppningsvis får vi med oss ett bra följe till Motala, säger Jimmi Olsson, assisterande tränare i TFF.

Svenska Fotbollförbundet har i dagarna skickat ut spelprogrammet till berörda klubbar i division ett. Klubbarna har nu rätt att komma med synpunkter och det slutliga spelschemat spikas vid ett möte den 9 januari.

Annons

De ändringar som kan bli aktuella lär främst ha med speldatum att göra.

Tidiga nykomlingsmöten

Att notera är att TFF tar sig an nykomlingar från division två under tre av de fyra första omgångarna.

– Det blir alltid mycket fokus på första matchen. Det är den man springer och tänker på under de fyra månaderna på försäsongen. Går den åt skogen kan det sprida sig lite negativa vibbar. Det är viktigt att göra ett bra resultat direkt, säger Jimmi Olsson.

Precis som 2013 inleder TFF alltså borta mot en nykomling. I år var det Halmia, 2014 blir det Motala, som vann division två södra Svealand.

– Det är väl alltid en fördel att möta ett etablerat lag i början, de har inte lika mycket att vinna som en nykomling, säger Jimmi Olsson.

– Men kan vi få med oss ett bra resultat där så... Sedan har vi en nykomling hemma. Vinner vi där också kan det förhoppningsvis rulla på. Det är en önskan förstås, men önska kan man väl få göra så här till nyår.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons