TFF börjar hemma

TFF får ta sig an en nykomling i den allsvenska premiären. Brommapojkarna kommer till Vångavallen. "En ganska bra match som vi bör vinna", säger Magnus Andersson.
Sport • Publicerad 9 januari 2009

Allsvenska fotbollspremiären räknas som en av årets idrottsliga höjdpunkter. Premiärdatum är spikad till söndag 5 april och nu kan TA-sporten avslöja TFF:s premiärmotståndare: Brommapojkarna hemma på Vångavallen.

- Det är svårt att möta lag som kommer från superettan, det är svårt att veta var de står, säger mittfältaren Magnus Andersson när TA avslöjar premiärmotståndet.

Senast lagen möttes på Vångavallen, 2007, blev det 3-3 sedan TFF haft en 3-1-ledning.

- Usch, det är inget bra minne. Men vi tar med oss att vi slog dem senast, på bortaplan. Sedan dess har vi också blivit ett klart bättre lag. Det blir seger, hoppas jag.

Magnus Andersson höll en tumme att få Halmstad i premiären. I stället blir det HBK i andra omgången.

- Då har vi sex poäng efter två matcher… Ärligt så känns det som en bra start. Det finns inga lätta matcher, men det här är lagom.

TFF-tränaren Alf Westerberg hade gärna sett en premiärmatch mot Elfsborg borta, där laget kan slå ur underläge. nu får man finna sig i att vara favoriter.

- BP har allt att vinna, säger Alf och grimaserar.

Det faktum att TFF tänkt genrepa mot samma motstånd laget ställs mot i allsvenskans andra omgång kan innebära förändring.

- Det kan bli lite väl tätt. Vi får titta på det.

Spelordningen ankom till klubbarna på fredagen. På onsdag fastställs schemat.

Tidigare år har TFF haft önskan att få hemmaderbyt mot Malmö FF tidigt på våren. Möjligheten till dylika önskemål har nu slopats och preliminärt datum för "årets match" är satt till 9 augusti.

Lottningen har sett till att det blir MFF som gästas av trelleborgare för ett tidigt vårderby.

- Jag hoppas vi kan bli första lag som får spela på Malmös nya arena (Swedbank Stadion), säger Barbro Bengtsson.

TFF:s marknadsansvarige gläds åt att få spela den allsvenska premiären på hemmaplan.

- Ur publikhänsyn är det det bästa. Sedan spelar motståndet inte så stor roll. Till första matchen är allt orört, det är stor hausse innan allt börjar, säger Barbro Bengtsson.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.