Annons

TFF bjuder på gratis ståplats mot Gefle

TFF bjuder på gratis entré till ståplats vid måndagens allsvenska hemmamatch mot Gefle. Förhoppningen är att vinna en ny fotbollspublik på sikt. "Vi måste bli bättre på att nå utanför kommungränsen", säger TFF:s marknadsansvarige Barbro Bengtsson.
Sport • Publicerad 8 juni 2007

Normalt kostar en ståplatsbiljett 100 kronor för vuxna. På måndag kostar den ingenting.

TFF:s gratiserbjudande möjliggörs tack vare samarbetet med näringslivet och sponsorerna.

Annons

– En mycket god affär för föreningen, men det viktiga är att vi får mycket publik, säger Barbro Bengtsson. Försöket att locka publik med gratis ståplatsentré har prövats förut, senast när TFF låg i superettan 2005.

Den gången blev det ingen succé. Nu hoppas klubben på uppemot tusen personer på ståplatsläktaren.

– Den här gången är det ju allsvensk fotboll och suget är större, påpekar Barbro Bengtsson som hoppas nå publik som aldrig varit på allsvensk fotboll tidigare.

– Det viktiga är förstås att vi får mycket publik men också att det ger en tillväxt bland publiken framöver. Om det kommer tusen personer som går in gratis kanske 100 eller 50 kommer tillbaka.

Varför har vi valt gratiserbjudandet till matchen mot Gefle?

– Matchen ligger mitt emellan två löneperioder, då fotboll kanske inte är det man prioriterar först. Sedan är ju Gefle inte det lag som drar mest folk till Vångavallen. Hittills har 4 442 personer i snitt sett TFF:s fem allsvenska hemmamatcher. Toppnoteringen var 9 045 mot Malmö och bottensiffran 2 134 mot Elfsborg.

Publiksiffran mot Elfsborg är fortfarande den sämsta i årets allsvenska och TFF har också det sämsta publiksnittet av de 14 lagen så här långt.

Barbro Bengtsson är inte helt missnöjd med uppslutningen.

– Vi har 40 000 i kommunen och tio procent kommer på fotboll. Jag tycker inte man kan gnälla på trelleborgarna, i stället är det vi som måste bli bättre på att nå publik utanför kommungränsen.

Som ett led i den strävan förlägger TFF:s A-lag en del av sina träningar på orter i närliggande kommuner.

Annons

Dessutom distribuerar klubben sitt matchprogram även bland Ystads Allehandas abonnenter på Österlen. – Det kommer att ta tid, men det kommer att bli bättre, säger Barbro Bengtsson som hoppas komplettera de allsvenska matcherna på Vångavallen med fler kringarrangemang framöver.

Planer finns att bjuda in musiker, cirkusartister och trollerikonstnärer.

– Alla undersökningar visar att tilläggsaktiviteterna blir viktigare och viktigare, menar hon.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons