TFF bäst i Skåne

Skånes bästa 16-årslag finns i Trelleborg. På söndagen vann TFF en högdramatisk DM-final mot Högaborg med 4-2 (1-0). - Vi mötte ett duktigt lag som kontrade snabbt. Segern satt hårt inne, men ändå vann vi rättvist, säger tränaren Hannu Sirviö.
Sport • Publicerad 5 september 2004

Med tio minuter kvar av matchen var ställningen 1-1, TFF:s mål av Fisnik Shala. Sedan följde en målkavalkad.

2-1 i 70:e minuten (Toni Bahtiri). 2-2 i 73:e. 3-2 i 78:e (Toni Bahtiri) och sedan 4-2 i den 80:e och sista minuten (Haris Berisha).

- Toni Bahtiri var vår segerregissör. Vi bytte faktiskt ut honom för att han såg trött ut, säger Hannu Sirviö.

Men med kvarten kvar gavs Toni Bahtiri chansen - och han tog den.

- Han blev vår stora matchvinnare med två viktiga mål.

I TFF-organisationen sätter man stora förhoppningar till kullen född 1988. Att ta hem DM-titeln var ett delmål, nästa är att ta sig till SM-slutspel.

P16-laget ligger för närvarande trea i pojkallsvenskan södra Götaland, de två bästa tar sig till slutspelet och har häng på tvåan Olympic. På lördag möts lagen i Trelleborg.

Men söndagens segerkaramell är värd att suga på ett tag.

- Titeln bäst i Skåne är prestigefylld. Klubbar som Helsingborg och Malmö FF satsar stort och det gör vi också. Det är den enda turnering där vi toppar laget. Det var länge sedan TFF vann DM, hur länge sedan vet jag inte, säger Hannu Sirviö.

DM-turneringen är tuff och det var nära att TFF försvann redan i första matchen. Resan mot titeln gick via Ängelholm (4-1 efter straffar), Kvarnby (7-5 efter förlängning) och Kristianstad (2-1).

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.