Annons

TFF-basen: Vi måste ha en striker

Efter fjärde raka allsvenska förlusten riktar TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson kritik mot lagets anfallsspel. - Vi saknade fullständigt spets framåt, var fullständigt ofarliga. Vi måste ha en striker, säger Abrahamsson efter 0-1 mot Elfsborg.
Sport • Publicerad 9 juli 2004
ARKIVBILD: TOMAS NYBERG
ARKIVBILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Ordföranden hävdar att styrelsen inte kommer sitta med armarna i kors utan ska agera omedelbart. - Jag är ingen ordförande som sparar pengar på banken och ser laget åka ur allsvenskan. Abrahamsson nämner Igor Sypnievski. Anfallaren som hade det tufft i inledningen av sin svenska karriär men när allsvenskan väl börjat öste han in mål för Halmstads BK. Malmö FF värvade målspottaren, men i Skåne föll polacken tillbaka och till slut, i juni, tappade MFF-ledningen tålamodet. Sypnievski fick sparken och uppgifter gör gällande att han nu skrivit på för en polsk klubb. - Jag vet inte om Igor Sypnievski är ledig. Jag tar gärna en diskussion med honom och jag är övertygad om att jag kan hantera honom. Det handlar bara om dåligt självförtroende för hans del, säger Abrahamsson och tillägger att om TFF inte kan få Sypnievski så finns det andra möjligheter. - Vi kommer agera. Vi måste ha en spelare som kan utnyttja våra goda intentioner. Orsaken till utspelet ligger i att de styrande inte är nöjda med de spjutspetsar som laget använt sig av. Ivo Skiljo var central forward i våras men har ännu inte hittat målet. Mats Lilienberg har inte heller fungerat i år. - Mats Lilienberg hade det tufft i Halmstad, han hade det tufft i Malmö och han har det tufft här. Men jag vill inte hänga ut Mats Lilienberg. Det får andra göra, sa Ulf Larsson efter Elfsborgsmatchen. Under uppehållet anlände Stephen Ademolu till Trelleborg. - Han är sannolikt allsvenskans snabbaste spelare. Mot Elfsborg var han inte riktigt vän med bollen, men med tanke på att det här var hans första allsvenska match får han klart godkänt betyg, säger Abrahamsson. - Han hade också en fantastisk språngnick som så när gick in. Jag tror han behöver tid. Tid är något som Per-Anders Abrahamsson uppenbarligen har ont om. - Matcherna duggar tätt och redan under fredagen ska vi diskutera frågan om att värva en ny anfallare.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons