Annons

TFF-basen stannar

Per-Anders Abrahamsson blir kvar som ordförande i TFF. Inför dagens årsmöte ställer han upp för omval. "Jag tycker det här är vansinnigt roligt", säger Abrahamsson till TA-sporten.
Sport • Publicerad 14 februari 2005
Per-Anders Abrahamsson vill nå nya framgångar med TFF och ställer upp för en ny ordförandeperiod. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Under 2004 stormade det rejält kring TFF. Ordföranden Per-Anders Abrahamsson fick mycket kritik, inte minst för behandlingen av tränaren Ulf Larsson som fick sparken under sommaren. Abrahamsson tog stryk av det inträffade och ställde sin plats till förfogande innan han ångrade sig och stannade kvar på posten.

Under hösten ställde han sig mycket tveksam till en fortsättning då det civila arbetet som urolog kräver mycket tid i anspråk.

Annons

Men för TA-sporten avslöjar Per-Anders Abrahamsson nu att han ställer upp för ytterligare ett år.

– Det är ett väldigt emotionellt beslut, ett beslut som mognat fram gradvis. Jag känner en lojalitet och kärlek till klubben – har varit verksam i 27 år varav 25 år i styrelsen. Då går det inte att bara kasta in handduken. Per-Anders Abrahamsson pekar på några avgörande faktorer som underlättat beslutet:

Styrelse och kansli har tydligare roller. Med Barbro Bengtsson som marknadsansvarig och Lasse Larsson som sportchef behöver Abrahamsson inte agera lika mycket i det vardagliga arbetet

Kärntruppen kring laget är ett "väloljat maskineri som fungerar professionellt". Som ordförande kan han lita på att arbetet fungerar som planerat

Ekonomen Åke Fransson är på väg in i styrelsen och har engagerats under vintern. Den ekonomiska kontrollen har kraftigt förbättrats vilket underlättar vid beslutsfattandet

En annan faktor till att Per-Anders Abrahamsson väljer att stanna på ordförandeposten är att han vill göra A-laget till ett vinnande lag igen. Hade TFF klarat det allsvenska kontraktet i fjor hade Abrahamsson med stor sannolikhet hoppat av. – Det är spekulationer och man vet inte vad jag fattat för beslut i ett skarpt läge, men då hade det varit lättare att dra sig tillbaka med ett leende på läpparna.

Vilka utmaningar står TFF inför under de närmaste åren?

– Det handlar bara om positiva utmaningar. Vi har bildat en sponsorgrupp som ska ge oss idéer hur vi ska få med oss trelleborgarna. Vi vill bli folkets lag på allvar. Vi tittar på en ny lokal i centrum där vi kan ha en dialog med invånarna och där vi kan rekrytera nya medlemmar. Samtidigt fortsätter arbetet med ett nytt kansli på Vångavallen.

– Vi siktar på att A-truppen i än högre grad ska bygga på egenfostrade spelare.

Bokslutet för 2004 är klart. Omsättningen landade på runt 20 miljoner kronor, 4 miljoner mer än budgeterat. Ändå visar verksamheten på ett, om än blygsamt så ändå ett överskott.

Annons

– En av faktorerna till att vi visar plusresultat är försäljningen av Peter Abelsson. Sportsligt fick vi mycket kritik, men Peter kom till ett guldlag och vi fick ett ekonomiskt lyft.

2005 blir det betydligt svårare ekonomiskt, men Per-Anders Abrahamsson är ändå förhoppningsfull.

– Vi är besvikna att vi inte kunde få mer pengar av Trelleborg AB. Vi tror inte vi kan hitta den där jättesponsorn och även om vi inte gett upp hoppet är det lite naivt att tro att ett rikstäckande företag går in och sponsrar TFF nu när vi ligger i superettan. Sponsorintresset är relativt högt. I år har vi dragit in mer i sponsorintäkter än vi hade vid motsvarande tid i fjor och märk då att vi spelar i superettan i år, avslutar Per-Anders Abrahamsson.

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TREL LE BORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons