Annons

TFF-backen kan vara tillbaka till kvalet

TFF:s ytterback Albin Nilsson såg ut att ha spelat klart den här säsongen på grund av en knäskada. Men 24-åringen har bra läkkött och blir av allt att döma tillgänglig för TFF i det allsvenska kvalet.
Fotboll • Publicerad 30 oktober 2017 • Uppdaterad 31 oktober 2017

Två liknande knäskador har han drabbats av den här säsongen och båda gångerna har han kommit tillbaka – den här gången till och med tidigare än väntat.

– Jag tränar nästan 100 procent. Jag har väl inte gjort någon hel träning där jag varit med i alla moment än men jag ligger före tidsschemat ganska ordentligt och jag har goda förhoppningar om att kunna vara med i kvalet, säger han.

Albin Nillson är på väg tillbaka efter en knäskada för andra gången den här säsongen.
Albin Nillson är på väg tillbaka efter en knäskada för andra gången den här säsongen.Foto: Tomas Nyberg
Annons

Båda knäskadorna har kommit i motläggssituationer, först mot Dalkurd borta i maj och sedan mot Örgryte borta i slutet av september. Båda gångerna har det varit inre ledband som delvis gått av.

Albin Nilsson berättar att de båda knäskadorna fick honom att börja fundera på om det finns saker han kan göra annorlunda för att undvika nya skador av samma typ framöver.

– Jag har lyssnat runt en del, hört med olika sjukgymnaster vad man kan göra för att förebygga och vad jag kan ha gjort för fel men i det här fallet, enligt vad jag fått höra, så har det varit två olyckliga situationer som det varit svårt att skydda sig i. Det har varit två motlägg där jag har sparkat in i stumt material.

Den första matchen i kvalet till allsvenskan spelas den 14 november och Albin Nilsson räknar med att vara tillgänglig då.

– Det ska bli väldigt kul. Vi går in i kvalet med en stark säsong bakom oss och med allt att vinna. Gruppen är stark och det känns som att alla ser fram emot det här väldigt mycket.

Vill du ha J-Södra eller Sundsvall?

– Ska jag vara ärlig så har jag inte sett något av lagen spela. Det är en skönare resa till Jönköping men fotbollsmässigt så vet jag inte.

Naturgräs (J-Södra) eller konstgräs (Sundsvall), spelar det någon roll?

– Just nu när planerna är som de är så tror jag inte att det är någon nackdel för oss att spela på konstgräs. Vi är ett spelande lag.

Jonas HarryssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons