Annons

TFF åkte ur med buller och bång

Det är bara att konstatera, att TFF totalt sett är inne i en djup svacka i föreningens sentida historia och på lördagen åkte man ur årets upplaga av TA-cupen. Till saken hör, att det var två division fem-klubbar som såg till att eliminera division ett-klubben.
Sport • Publicerad 30 november 2013
Foto: Foto: Claes Nyberg
Foto: Foto: Claes Nyberg
Foto: Foto: Claes Nyberg

Först var det dagens stora överraskning, nyuppflyttade division fem-laget, Vellinge FF, som vann med 4–2 och i sista matchen fullbordades TFF-debaclet via 1-2 mot Behar. I den matchen avgjorde två misstag av målvakten Dawda N'gum.

Oavgjort hade inneburit TFF och Vellinge FF till slutspel men i och med Behars seger vann också trelleborgarna gruppen – med VFF på andra plats och båda lagen alltså till torsdagens slutspel.

På damsidan föll också avgörandet först i sista matchen, där Klågerup säkrade slutspelsplatsen via 2–0 mot Gislöv. Det innebär att Gislöv för andra året i rad missade slutspelet med ett enda mål och i år var det IFK som kom före. Båda lagen hamnade på sju poäng men med 9-4 för IFK och 8-4 för Gislöv.

Maria Sällberg
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons