Annons

Testspelarna får nobben

Allt talar för att TFF väljer att fortsätta ta in provspelare. Jakten på nyförvärv är därmed inte över.
Sport • Publicerad 28 januari 2007

Conny Karlsson är inte riktigt tillfreds med situationen.

– Det som gnager är att vi måste ta in fler provspelare, sa TFF-tränaren efter sistaplatsen i helgens träningsturnering.

Annons

Med 70 dagar kvar till den allsvenska premiären har TFF två platser lediga i truppen. Förhoppningen var att testspelande Marko Kotilainen och Christian Hemberg skulle övertyga i Växjö i helgen, men insatsen räcker inte till för att de ska erbjudas kontrakt.

–  De gjorde ett ärligt jobb, sa Conny Karlsson och sedan förklarade han att nyförvärven måste lyfta truppen.

Fel spelartyp

–  Vi måste vara övertygade om att de som kommer in är spelare som gör det här laget bättre.

Den övertygelsen har inte TFF-ledningen när det gäller Kotilainen och Hemberg. Högermittfältaren Kotilainen har en spelstil som påminner om den som TFF har vad gäller alternativen vänsterkanten. Avig och lurig, men samtidigt ett spelsätt som innebär risker. Conny Karlsson vill ha en annan speltaryp på högerkanten, en snabbare och mer löpstark spelare.

När det gäller anfallaren Hemberg så visade han fina takter mot Falkenberg, åtminstone i första halvlek. Men troligen var det inte tillräckligt.

–  Vi får fundera och vi har helgen på oss, sa Conny Karlsson i lördags.

Räkna med att Hemberg och Kotilainen får nobben.

–  Att truppen inte är komplett är en sak, men att vi måste fortsätta med att ta in provspelare är jobbigt. Vi har en lista som vi betar av och jag är övertygad om att det finns guldkorn på den listan. Det gäller bara att hitta dem.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons