Annons

Testdagar för Linderoth

Matchen mot Slovenien blir Tobias Linderoths stora test. Håller höften blir han kvar. Annars får Kennedy Bakircioglü platsen. "Vi bestämmer oss så snabbt som möjligt efter matchen", säger förbundskapten Lars Lagerbäck.
Sport • Publicerad 22 maj 2008
Tobias Linderoth. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Tobias Linderoth. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIXFoto: 

Ingen Fredrik Ljungberg, knappast Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström eller Marcus Allbäck. Henrik Larsson bara eventuellt.

Vänta er inget toppat svenskt landslag mot Slovenien på måndag.

Annons

Men för Tobias Linderoth gäller det att gå för fullt. Målet är att testa den opererade höften för fullt i landskampen mot Slovenien på måndag.

- Som jag känner nu vill jag försöka att spela. Men det är ett par dagar dit, så vi får se hur det känns, säger Linderoth.

- Vi får se. Jag vill inte tänka så långt fram, för mig är det de här dagarna fram tills att truppen ska spikas, jag vill känna mig fram. På torsdagens träning var alla utom Ibrahimovic, Källström och Allbäck med. Niclas Alexandersson och Petter Hansson tränade dock för sig själva tillsammans med sjukgymnasten Johan Sandberg. Alexandersson har fortfarande känningar av sin bukmuskelskada, medan Hansson känner av sina ljumskar.

En kvartett spelare, med Ibrahimovic i spetsen, har ledigt i helgen för matcher med klubblagen, eller som i Larssons fall en minnesmatch i Glasgow.

För lagkaptenen Fredrik Ljungberg är det i stället revbensskadan som sätter stopp mot slovenerna på Ullevi. Allt för att inte riskera något inför EM.

- När jag väl kör för fullt vill jag vara hundra procent frisk, säger den svenske lagkaptenen.

- Det viktigaste är att det inte ska finnas någon risk för att brottet ska gå upp igen. Ljungberg fick en fraktur på ett revben i West Hams match mot Sunderland för tre veckor sedan. Han har fortfarande ont när han hostar eller anstränger sig för mycket.

Troligen kommer han att under matcherna ha ett specialtillverkat skydd tejpat på bröstkorgen. Det skyddar revbenen mot smällar.

Men inte mot smärtan.

- Jag har brutit ett par revben förut och tyvärr tar det ganska lång tid smärtmässigt.

Annons

- Men bara revbenet är helt, så... (TT)

Jens Bornemann

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons