Annons

TBTK värvar ny kinesiska inför elitserien

Trelleborgs BTK har värvat en ny kinesiska. Om all pappersexercis går enligt planerna kommer 17-åriga Wu Yue till Trelleborg om drygt tre veckor.
Sport • Publicerad 20 september 2007

På lördag börjar elitserien i bordtennis i Söderslättshallen. TBTK siktar högt.

– Vi ska till slutspel och siktar högre än så också, säger Inge Augustsson, allt-i-allo i TBTK.

Annons

Därför har klubben gjort som så många andra: hämtat förstärkning från Kina. Men turerna kring arbets- och uppehållstillstånd är inte klara ännu.

– Vi väntar besked från Migrationsverket i veckan. Riksidrottsförbundet måste först ge dispens eftersom hon är under 18 år, säger Inge Augustsson som räknar med att ha sitt nyförvärv på plats den 15 oktober.

Wu Yue är 17 år och kommer från samma klubb som Spårvägens Kang Li och Falkenbergs An Shu. Så mycket mer än så vet inte TBTK om sitt nyförvärv.

– Riktigt hur bra hon är vet vi inte, men hon har slagit Kang Li när de har mötts hemma i Kina. Och Kang Li är rankad fyra bland kinesiskorna i Sverige, berättar Augustsson.

I våras uttryckte ni problem med att få verksamheten att gå runt när kommunen sa nej till er ansökan om ekonomiskt bidrag. Hur har ni nu råd att värva en kinesiska?

– Det finns många snälla och idrottsintresserade sponsorer i stan. Ändå är det en lågbudgetsatsning. Sen har vi gjort upp med tjejerna att de får rätta sig efter de pengar vi får in.

Inge Augustsson beräknar att lagets elitseriesäsong kommer att gå på 250 000 kronor.

– En betydligt lägre siffra än när vi hade Li Fen i laget, påpekar TBTK-ledaren.

Utöver kinesiskan är det gamla bekanta i TBTK-laget. Sandra Johansson, Veronica Mattiasson och Angelica Augustsson har mångårig elitserierutin.

Vid lördagens premiärmatcher mot Lyckeby och Dänningelanda får laget klara sig utan Wu Yue. TBTK har skrivit ett sex månader långt kontrakt med kinesiskan som börjar gälla i mitten av oktober. Därmed kan klubben använda Wu Yue i en eventuell SM-final som avgörs den 9– 11 april 2008.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons