Annons

TBTK välkomnar en delad elitserie

Damernas elitserie i bordtennis delas i två serier med åtta lag i varje. Det beslutades vid Svenska Bordtennisförbundets årsmöte i helgen. Trelleborgs BTK välkomnar det nya serieförslaget. Klubbens lagledare Inge Augustsson deklarerar att klubben nu kommer att tacka ja till spel i högsta serien. "Tjejerna vill det här", säger han.
Sport • Publicerad 17 april 2007

TBTK kommer att tacka ja, trots att man ännu inte fått något klart besked om bidragspengar från kommunen.

– Det kan ju falla på det, men jag hoppas verkligen inte det. De signaler jag har fått verkar positiva, menar Inge Augustsson. Brist på pengar var de stora problemet för de klubbar som tackade nej till den rikstäckande elitserien.

Annons

Det nya seriesystemet innebär kortare resor och därmed lägre kostnader.

– Det blir billigare. Men samtidigt vill ju vi till slutspel och då blir det längre resor när man möter lagen från norra serien, säger Inge Augustsson.

När TBTK blev svenska mästare våren 2005 fick klubben inte en krona i prispengar från förbundet. Nu ligger 100 00 kronor i potten. Hur de ska fördelas är ännu inte klart.

– Det gör det så klart mer intressant. Förhoppningsvis låter de flera klubbar vara med och dela på de pengarna, säger TBTK-ledaren.

Trots ett år i division ett bedömer Augustsson att pingisintresset är fortsatt stort i Trelleborg.

– Många har sagt att det är synd att de inte kunde få se oss på hemmaplan förra säsongen. Enligt det nya förslaget blir det sju endagssammandragningar. Det erbjuder inte så många hemmamatcher det heller.

– Förhoppningsvis kan vi få en sammandragning på hösten och en på våren. Alla lag vill eller kan kanske inte arrangera, säger Inge Augustsson.

TBTK-spelaren Angelica Augustsson ställer sig också positiv till den nya elitserien.

– Låter jättekul. För mig som har barn är det bra med kortare resor. Dessutom kan ju folk åka och titta på oss när det är närmare, menar Angelica Augustsson.

Inga nackdelar?

Annons

– Man kan ju fråga sig om det finns tillräckligt många bra spelare till 16 lag i elitserien.

TBTK-tränaren Mikael Mattiasson är inne på samma linje.

– 16 lag är alldeles för mycket i en så kallad elitserie. Dessutom finns ju alla de bra lagen i södra Sverige. Angelica Augustsson, Veronica Mattiasson och Sandra Johansson har aviserat full satsning inför kommande säsong. Kvar i truppen finns också Josefine Abrahamsson och Emma och Lisa Lundell.

En etta i laget återstår för att göra truppen komplett.

Tidigare TBTK-spelarna Marie Olsson och Li Fen har nämnts i sammanhanget. Det jobbas även på andra alternativ.

– Att hitta spelare är inga problem, bara kommunen ställer upp med pengarna, säger Mikael Mattiasson.

Hur det blir med TBTK:s eventuella stöd är inte klart.

Fritidsnämndens ordförande Mats Svensson fick först ärendet på sitt bord.

– Vi har hänskjutit ärendet vidare till kommunstyrelsen. I vår budget finns inte utrymme för några sådana kostander. Det handlar om över 200 000 kronor. Tycker kommunstyrelsen att det är värt det så är det upp till dem, säger Mats Svensson.

Kommunstyrelsens nästa sammanträde äger rum den 3 maj.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons