Annons

TBTK-stjärna febersjuk

Trelleborgs BTK befinner sig på resande fot. I helgen väntar två svåra bortamatcher. Men landslagsspelaren Marie Olsson är nedbäddad i feber. "Läget är oroligt", säger lagledaren Inge Augustsson.
Sport • Publicerad 11 februari 2005

Elitserietrean Trelleborg är enda lag som tagit poäng av serieledande Ärtemark. Men laget får svårt att upprepa den bedriften på söndag – och uppgiften blir omöjlig om Marie Olsson inte kan vara med.

– Just nu ligger hon nedbäddad med feber, säger Inge Augustsson när TA-sporten når honom på fredagskvällen.

Annons

Det var efter onsdagens träningspass som Marie Olsson tvingades åka hem. Väl hemma visade febertermometern 39,2 grader. På torsdagen hade kvicksilvret sjunkit till 38,5 och efter fredagens resa hade Marie 38 graders feber.

– Läget är oroligt när någon blir sjuk. Nu spelar vi inte förrän på lördag eftermiddag och febern kan snabbt gå ned. Hon säger att hon mår bättre nu men frågan är vilka krafter hon har tappat, säger Inge Augustsson.

Hur stor är chansen att hon trots allt spelar?

– Jag bedömer chanserna som stora, men det krävs att hon är feberfri.

För TBTK är två matcher på spelschemat i helgen – Långshyttan lördag och Ärtemark på söndag. Störst chans till poäng är det mot Långshyttan. Men jämfört med det lag som förlorade i Söderslättshallen med 2–6 är Långshyttan kraftigt förstärkt. Kinesiskan Bo Yehua har gått in i förstauppställningen och det innebär att Anna Berglund tar klivet ner och ställs mot Veronica Mattiasson och Angelica Augustsson.

– Spelar kinesiskan är Långshyttan minst lika bra som Ärtemark, säger Veronica och menar att det blir en svår uppgift även om Marie Olsson tillfrisknar.

– Är inte Marie med är det kört.

Veronica Mattiasson ser framför allt fram emot söndagens match mot Ärtemark. När lagen spelade 5–5 i Trelleborg förlorade Veronica två singlar och en dubbel.

I matchen mot Zhang Yan beskyllde hon kinesiskan för fusk efter att en boll bedömdes ha tagit på kanten. Palaver utbröt och Ärtemarks tränare menade att Zhang Yan skulle ge bort poängen vilket hon vägrade att göra.

– Jag vill gärna vinna mot hon som fuskade, säger Veronica.

Annons

En seger som inte hjälper om Marie Olsson inte kan spela.

Martin Falkenby

BORDTENNIS TRELLEBORG
BORDTENNIS TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons