Annons

TBK spännerbågen hårt

Sport • Publicerad 1 april 2005

VM-skyttarna Glenn Linsjö i fristil och Magnus Carlsson i compound finns det som vanligt anledning att hoppas mycket på " Linsjö är titelförsvarare " men det finns några till som kan slåss om medaljer och inte minst i lag ser det bra ut på förhand.

Trelleborgs BK:s ordförande Håkan Ekelund nämner Christian Skånhed i HC19, elitklassen för herrar compound, och Robin Eriksson i HF16.

Annons

– Christian var tvåa på SM i fjor och har skjutit bra på slutet. Vi hoppas att han tillsammans med Magnus (Carlsson) kan slåss om medaljer.

– Robin är mycket lovande, på gränsen till juniorlandslaget, och var tvåa på SM i fjor, säger Håkan Ekelund som också hoppas på de tre lagen, compoundlaget, fristilslaget och juniorlaget.

– Juniorlaget tog guld i fjor och vi hoppas att de kan hävda sig i år med. HF19-laget tog silver i fjor och HC19-laget var fyra, men då var inte alla riktigt på topp och vi hoppas på medalj där med.

Trelleborgsskyttarna hävdar sig bra, trots klubbens relativa litenhet. – Skulle vi skjutit som ett lag hade vi tillhört Sverigeeliten både i compound och i fristil. Vi är en förhållandevis liten klubb men har ändå ett antal skyttar i Sverigeeliten. Lindome kommer att komma med ett 50-tal skyttar till SM och då är det ju inte så konstigt om de plockar fler medaljer än oss.

Det fylls också på underifrån i Trelleborgs BK.

– Det ser mycket bra ut. Framgång föder intresse och när våra skyttar uppmärksammas dyker det upp nya på träningarna, säger Håkan Ekelund.

SM pågår under lördag och söndag.

Jonas Gustafsson

TBK:s SM-trupp

HF50: Göran Bengtsson

Annons

HF19: Glenn Linsjö, Anders Carlsson, Håkan Mårtensson, Marcus Strand

HC50: Lars Olsson

HC19: Magnus Carlsson, Christian Skånhed

DC19: Caroline Patic

HC16: Jonas Christiansson

HF16: Sebastian Ekelund, Olof Larsson, Robin Eriksson

Bågskytte Trelleborg Trelleborgs Bågskytteklubb åker i helgen till bågskytte-SM i Göteborg med en 13 skyttar stark trupp. Allt tyder på att de får med
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons