Annons

Tävling som ökar intresset för dressyr

I helgen höll Trelleborgs Ryttarförening lokala dressyrtävlingar. "De här tävlingarna ökar intresset för dressyr i föreningen", säger tävlings-ledare Sussie Penander.
Sport • Publicerad 31 juli 2007

Tävlingarna gick under lördag och söndag, och det tävlades med både ponny och stora hästar.

Tre ponnyklasser avgjordes under lördagen, och fyra hästklasser under söndagen. Sammanlagt var det omkring 150 starter i tävlingen.

Annons

– Vi fick flytta tävlingen inomhus på grund av vädret, men stämningen var ändå god, säger Sussie Penander. Tävlingarna hålls vanligtvis två gånger om året – en gång på våren, och en gång under högsommaren.

Tävlingsledaren Penander tycker att evenemanget är viktigt för klubbens dressyrtävlande.

– Det här sporrar intresset för dressyrryttarna i vår egen klubb. Nu har vi fler som rider dressyr än hoppning i föreningen berättar hon.

Under helgens tävling var det bara de lättare klasserna som reds, men i augusti tävlar ryttare från Trelleborgs Ryttarförening i lag-DM i medelsvår B-klass.

– Det är första gången det händer, berättar Penander. Två egna ryttare lyckades placera sig i tävlingen – båda i ponnyklasserna på lördagen.

En av dem var 14-årige Robin Andersson som slutade på fjärde plats i lätt B på hästen Queen of Faith

– Jag gillar dressyr för att det går bra för mig i det, säger Robin, som även tävlar i hoppning och fälttävlan.

Det är dessutom hästar som gäller på sommarjobbet för Robin – han hjälper nämligen Briar-ägarna Hans-Yngve och Christina Göransson i stallet.

– Jag gillar djur, det är skoj. Det är därför jag håller på med ridsport, säger Robin Andersson, som under augusti kommer att tävla med Trelleborgs Ryttarförening i ponnyallsvenskan i dressyr.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons