Annons

Tävling som kräver mer än bara par

Världsspelarna i golf sätts ständigt på prov psykiskt. Ändå är det ingenting att jämföra med den mentala pärs som spelarna på Bedinge GK genomgick under tisdagen. Då ägde nämligen generationsgolfen rum, med familjeband på spel.
Sport • Publicerad 8 juli 2009
Foto: 
Axel Andersson övar puttning efter det att han och pappa Thomas vunnit generationstävlingen på Bedinge GK. Paret vann även förra året.
Axel Andersson övar puttning efter det att han och pappa Thomas vunnit generationstävlingen på Bedinge GK. Paret vann även förra året.Foto: 
Foto: 
Gustav Alwén Danielsson och Mats Alwén, Ljunghusens GK och Bedinge GK Mats: – Med en sådan stor åldersskillnad är det inga problem! Det är extra kul, en kick att spela med sonen. Jag måste visa upp mig från min bästa sida när han är med. Gustav: – Det var första gången jag spelade en tävling. Man spelar varannat slag och det är skoj.
Gustav Alwén Danielsson och Mats Alwén, Ljunghusens GK och Bedinge GK Mats: – Med en sådan stor åldersskillnad är det inga problem! Det är extra kul, en kick att spela med sonen. Jag måste visa upp mig från min bästa sida när han är med. Gustav: – Det var första gången jag spelade en tävling. Man spelar varannat slag och det är skoj.Foto: 
Göran Lidén och Niklas Lidén, Bedinge GK Göran: – Absolut, klart att man blir besviken över ett dåligt slag, men det är bara att tänka på nästa. Vädret, golfen och att spela med sin son. Det är härligt! Jag blir mest imponerad av Niklas. Niklas: – Riktigt kul att spela med pappa! Jag kan bli lite frustrerad, men man lär sig att hantera det.
Göran Lidén och Niklas Lidén, Bedinge GK Göran: – Absolut, klart att man blir besviken över ett dåligt slag, men det är bara att tänka på nästa. Vädret, golfen och att spela med sin son. Det är härligt! Jag blir mest imponerad av Niklas. Niklas: – Riktigt kul att spela med pappa! Jag kan bli lite frustrerad, men man lär sig att hantera det.Foto: 
Susanne Persson och Anna Persson, Bedinge GK Susanne: – Absolut, vi håller sams. Om vi alltid gör det utanför banan svarar jag inte på! Riktigt rolig spelform, det blir mer på skoj och inte så mycket på liv och död. Anna: – Det gick bra, jag ska inte klaga.
Susanne Persson och Anna Persson, Bedinge GK Susanne: – Absolut, vi håller sams. Om vi alltid gör det utanför banan svarar jag inte på! Riktigt rolig spelform, det blir mer på skoj och inte så mycket på liv och död. Anna: – Det gick bra, jag ska inte klaga.Foto: 

BEDDINGESTRAND. Att hålla sams i familjen är inte alltid helt lätt. Att göra det på golfbanan borde vara omöjligt. Men de flesta spelare visade upp ett imponerande humör när Bedingeveckan på Bedinge GK i går fortsatte med en generationstävling där förälder och barn spelade tillsammans.

– Man tar snitthandicapet på de två spelarna och sedan slår de vartannat slag, en uppskattad spelform, säger Bedinge GK:s klubbchef Bo Kronvall.

Annons

56 par deltog i spelet och stämningen var gemytlig i det fina vädret. Anders Thorell är medlem i Bedinge GK och hade lockat ner sonen Nils från Stockholm. Och det var inte första gången de deltog i Bedingeveckan.

– Nej, det har blivit lite av en tradition, vi har varit med flera gånger, säger Nils.

Vägen till framgång är enkel.

– Jag slår långt och pappa slår rakt, säger han och skrattar.

Gårdagens insats räckte dock inte riktigt ända fram. En femteplats i A-klassen blev det tillslut för paret.

– Men det spelar ingen roll. Det är bara roligt att spela med Nils, det är speciellt när man spelar två generationer, säger pappa Anders.

Mot hemmaspelarna Thomas och Axel Andersson gick det inte att göra något åt. De regerande mästarna visade att släkten verkligen ”är värst”. Birdien på 18:e hålet avgjorde och 13-årige Axel visade på rutin även vid prisutdelningen.

– Jag vill tacka pappa som spelade så bra, inledde han segertalet och räddade därmed kanske veckopengen de närmaste månaderna.

Klubbchefen Bo Kronvall imponerades av segrarparet:

– Axel är väldigt lovande och Thomas har ju varit en väldigt duktig spelare. De spelar mycket och det ger resultat, säger Kronvall.

Annons

Kronvall ser Bedingeveckan som årets höjdpunkt och med 1 000 starter och en lovande väderprognos blir det såklart inte sämre. Generationstävlingen tillhör veckans guldkorn.

– Det är den speciella relationen mellan barn och förälder. För att lyckas krävs det respekt och en förståelse mellan varandra.

Anders och Nils Thorell känner igen sig i beskrivningen.

– Det är ju lite som utanför golfbanan. Om någon gör något dåligt, så är den andre där och hjälper till, säger Nils.

– Jag tycker det är lätt att hålla sams, man får peppa varandra, kontrar pappa Anders.

Anders är uppvuxen vid en golfbana och har lett sina tre söner in i spelet. Men på fredag är familjen splittrad. Då bildar Anders par med yngsta sonen, medan hans fru gaddar ihop sig med Nils. Gubbarna Boys partävling kommer garanterat att bjuda på dramatik. Men Anders bävar inte för en familjefejd.

– Nej då, det är det som är så härligt med golf. Man spelar i och för sig mot varandra, men ändå så uppmuntrar man motståndaren. Det är kul!

Om tongångarna är lika positiva på lördag morgon låter vi vara osagt.

Lucas Dietrichson
Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons