Tät syskonduell på rygg utan glasögon

Ida Lindborg hade bestämt sig. Storasysterns Sum Sim-rekord på 100 meter ryggsim skulle slås. Så blev det också. Men först efter glasögonsjabbel och hundradelsdramatik.
Sport • Publicerad 24 november 2008
Lindborgsystrarna Ida och Eleonor kom hem från Sum Sims riksfinaler i Stockholm med sju medlajer.
Lindborgsystrarna Ida och Eleonor kom hem från Sum Sims riksfinaler i Stockholm med sju medlajer.Foto: 

Ida Lindborgs 1.03,33 på 100 meter ryggsim innebar guld och nytt Sum Sim-rekord med sju hundradelars marginal.

- Bättre att hon tar det än någon okänd, menade storasyster Eleonor Lindborg som blev av med sitt två år gamla rekord. 14-åriga Idas segerplaner höll på att gå i stöpet redan i starten när Ida tappade simglasögonen.

- Vet inte vad som hände, jag hade inte dragit åt dom ordentligt.

Vad tänkte du när det hände?

- Jag tänkte att nu jävlar...

Ida sam som aldrig förr och satte personbästa med över sekunden.

- Det var grymt att se. Hon hade bestämt sig, det var full fokus. Det är en konst i den åldern, berättade mamma Caroline Lindborg.

Sum Sims riksfinaler i Eriksdalsbadet i Stockholm handlade mycket om systrarna Lindborg från Trelleborg Kappsim. För Ida Lindborg blev det guld på 100 meter rygg och 100 meter fritt. Dessutom silver på 100 meter fjäril och en fjärdeplats på 200 meter medley.

16-åriga Eleonor åkte från Stockholm med silver på 100 meter rygg, silver på 200 meter rygg, silver på 200 meter medley och brons på 100 meter fjäril.

Mycket goda prestationer, men simsystrarna var inte helt nöjda.

- Sådär, jag hade hoppats på mer guld och mer medaljer, tyckte Ida.

- Ganska missnöjd, jag ville göra 2.10 på 200 rygg, jag var lite överspänd, sa Eleonor som grämde sig över guldmissen på paradgrenen 200 meter ryggsim.

Eleonor hade greppet men sista 20 meterna gick Täbys Lovisa Ericsson förbi.

Chans till revansch kommer snart. Redan på torsdag inleds stora SM, också det i Eriksdalsbadet. Det är då Eleonors formtopp ska komma.

- Just nu är det inte så positiva tankar, jag måste slappna av och inte spänna mig så mycket.

Nu blir det till att hem och vända och ladda om. Insatserna vid helgens Sum Sim räckte till att placera Trelleborg Kappsim på 16:e plats i Sum Sims poängtabell.

Till stora SM på torsdag åker förutom Ida och Eleonor även storasyster Nathalie Lindborg.

(TA)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.