Annons

Tårta som morot hjälpte inte

– Jag känner en ledare i Harlösa och inför deras träning i torsdags fixade jag en tårta som morot och på den stod det ”Kämpa väl!”
Sport • Publicerad 5 oktober 2009

TRELLEBORG. IFK-tränaren Magnus Lagerborg är en man med både hjärta och humor men hans tårtkalas hjälpte ändå inte. Köpingebro vann komfortabelt med 8–0!

Hade det bara berott på IFK – ja, då hade avancemanget varit klart, eftersom man vann hemma mot Janstorp/BBK med 2–0 (1–0). Sara Nilsson var inblandad i båda segermålen, där hon vid första fälldes med straff som följd. Straffen fick målvakten Felicia Zammmal chansen att lägga och hon slog in straffen säkert. Det andra målet gjorde Sara själv.

Annons

– Grymt att inte gå upp, när vi bara förlorar en match och släpper in minst mål men samtidigt är det dyrt att spela oavgjort och det har vi gjort fem gånger, summerar Magnus Lagerborg – som fortsätter som IFK-tränare.

I Höllviken jublades det fullt ut, när seriesegern spikades i teorin och tjejerna där avslutade med hela 8–2 (4–1) mot Pandora. Sofia Landau och Alexandra Jonsson blev båda tremålsskyttar.

– Det känns jätteskönt att avsluta så här och kul att vi går upp. Nu ska vi ta det lite lugnt med träningen, innan vi kommer att spela en del inomhusturneringar, informerar Sandra Nielsen.

Sandra var knäskadad en stor del av säsongen och har mest rehabtränat men ser nu fram emot nästa säsong som helt skadefri.

IFK:s enda möjlighet att knipa andraplatsen och därmed gå upp i division tre – var att Harlösa skulle klå Köpingebro. Inte ens en tårta hjälpte...

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons