Annons

Tappert TFF knep poäng

TFF stod emot heroiskt mot serieledarna i Djurgården, lyckades kontra in ett tjusigt mål och fixade ett viktigt kryss i jakten på att ta sig ur bottenträsket. Matchen slutade 1-1 (0– 0) och TFF klättrade ovanför nedflyttningsstrecket – igen!
Sport • Publicerad 18 september 2007
Glada TFF:are, med Marcus Sahlman, Kristian Haynes, Thommie Persson och Mikael Bengtsson i spetsen, firar medan Daniel Sjölund i DIF deppar efter slutsignalen. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Glada TFF:are, med Marcus Sahlman, Kristian Haynes, Thommie Persson och Mikael Bengtsson i spetsen, firar medan Daniel Sjölund i DIF deppar efter slutsignalen. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIXFoto: 

TFF, för dagen skrudat i röda uniformer, öppnade piggt, tappade spelet i mitten av matchen men gjorde första målet, genom Erik Sundin och reste från Stockholm med en viktig poäng i trunkarna.

– Vi var förberedda på att jobba intensivt och det gjorde vi. En match mer eller mindre helt enligt planerna i dag och vi lämnar Stadion med en viktig poäng, säger Conny Karlsson direkt efter matchen.

Annons

Inledningsvis hade TFF både en och två möjligheter att sätta bollen bakom den väldige Pa Dembo Touray i hemmamålet. Men det ville sig icke.

Mattias Thylander städade, sin vana trogen, upp på mittfältet och kanaliserade bollarna vidare upp till Michael Mensah och Erik Sundin på topp. Ingen av de båda kunde dock förvalta passningarna på rätt sätt i första halvlek och åstadkom endast två farligheter för skåningarna.

– Det kändes bra för mig i dag, inget snack om den saken. Men mot slutet var jag riktigt trött. Vi vinner och vi förlorar som ett lag och i dag är vi jättenöjda med en poäng borta mot Djurgården, säger Thylander. Djurgården tog över mer och mer och åtnjöt ett kraftigt övertag i såväl hörnstatistiken, bollinnehav som skott på mål.

Efter en halvlek var det dock mållöst. TFF:s taktik var att ligga med en låg defensiv linje och kontra kvickt. Det lyckades inte fullt ut i första akten – men skulle ge frukt efter paus.

För när hemmaspelarna, inför 9 786 åskådare, gjorde ett försök att öka tempot i andra halvlek fick de i stället sota för det. När Thylander – via Jonatan Berg och sist Erik Sundin – fick fram en precis projektil sprang Mensah ifrån den stabbige finnen Toni Kuivasto och drämde in bollen till Sundin som kom bakifrån störtade före både Markus Johannesson och Lance Davids, innan han stötte in bollen i öppet mål.

– Vi har lite tur i kontringen men å andra sidan har vi tränat mycket på just sådana snabba omställningar på träningen under veckan, säger Thylander i analysen efteråt. 0– 1 alltså och Stadion blev – då i den 53:e minuten – omedelbart tyst som i graven.

Den tystnaden varade dock inte länge, eftersom stockholmarna skruvade upp tempot ytterligare. Lance Davids drog på för kung och fosterland och hans skott rammade överliggaren bakom en sprattlande, och för övrigt briljant, Marcus Sahlman. TFF hade tur att den bollen inte hamnade i nätmaskorna och efter ribban tog den på Thylander tillbaka till Sahlman...

Hemmatränaren Siggi Jónsson ville ha mer tyngd i sin frontlinje och bytte in Mikael Dahlberg i stället för Jones Kusi-Asare efter en timmes spel. När det inte gav utdelning öste islänningen vid sidlinjen på ytterligare och satte in Patrick Amoah i stället för utmärkte Thiago Quirino. Samtidigt bytte Conny Karlsson ut trötte målskytten Sundin till förmån för Kristian Haynes. Och lite senare steg även Jonatan Berg av och bytte med Hasan Cetinkaya.

Logisk kvittering

Det redan offensiva Djurgården eldade på framåt men TFF-spelarna försvarade sig både smart och uppoffrande. Men i den 77:e minuten blev anstormningen för tung och Mattias Jonson kvitterade men en pärla i Sahlmans vänstra kryss.

Annons

Kvitterat alltså till 1– 1 men resten av hemmaforceringen kom av sig och TFF kom i stället närmast ett segermål. Jonas Bjurström sköt en rökare strax utanför målet men oavsett;

TFF kan räkna in en skön poäng i jakten på nytt allsvenskt kontrakt!

Mattias Thylander är avslutningsvis försiktigt positiv:

– Nu ligger vi ovanför strecket igen men vi har en verklighet att fajtas mot ändå. Jag skulle tro att det är fifty-fifty att vi klarar kontraktet. Vi har ett svårt schema…

...men jag tror TFF hänger kvar i allsvenskan ändå!

Anders Cedhamre

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons