Annons

Talla togs hårdare när IFK premiärföll

Talla Sesay lämnade Stavsten/Ymor för IFK och bytte femman mot trean. Mot Håkanstorp/IFK Malmö fick forwarden känna på en tätare bevakning än hon varit van vid när IFK föll med 0– 2 (0– 2).
Sport • Publicerad 28 april 2007
Anfallaren Talla Sesay var ofta för ensam i IFK:s anfallsspel. IFK hade svårt att komma upp med hela laget och skapa tryck mot Håkanstorp/IFK Malmö. BILD: Claes Nyberg
Anfallaren Talla Sesay var ofta för ensam i IFK:s anfallsspel. IFK hade svårt att komma upp med hela laget och skapa tryck mot Håkanstorp/IFK Malmö. BILD: Claes NybergFoto: 

– Jag kan ju inte spela som jag gjorde i femman, resonerade Talla Sesay efter premiärförlusten på en tuvig och svårbemästrad B-plan på Vångavallen.

Som hyllad skyttedrottning i Stavsten/Ymor hoppas hon kunna göra en del mål också i den randiga tröjan. Hon hade ett par lägen, men ofta var hon för ensam i IFK:s offensiv.

Annons

– Det är ju en jättestor skillnad, man har ingen tid, får inte den platsen, allt är tuffare, förklarade hon.

– Men det är ju mycket roligare också eftersom allt är mer på allvar. Jag bestämde mig för att försöka slå mig in i laget, annars slutar jag spela fotboll.

Talla tillhörde topparna i ett IFK som hade svårt mot ett fysiskt större motståndarlag. Håkanstorp/Malmö hade ett bredare och bättre register även spelmässigt.

– Vi viker inte ner oss och kämpar i 90 minuter trots att de är större. Kanske låg vi lite lågt med laget, men det är inget tjejerna ska klandras för, sa tränaren Anders Theander

Theander ledde laget tillsammans med Martin Hansson när den ordinarie tränaren Claes Olsson var på Spaniensemester.

Nästa helg väntar ny hemmamatch för IFK. Då mot Skurup.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons