Annons

Talangens storspel inte nog

Stavsten har en målvaktsjuvel i Michael Andersson. Mot Hästö storspelade han för fjärde allsvenska matchen i rad. Men det räckte inte. "Vi tar dåliga avslut", sa 17-åringen efter 29–31 (17–13).
Sport • Publicerad 30 januari 2009
Michael Anderssson fortsätter att storspela mellan stolparna. Mot Hästö svarade han för 20 räddningar. Ändå fick han se sitt lag förlora. Bild: Tomas Nyberg
Michael Anderssson fortsätter att storspela mellan stolparna. Mot Hästö svarade han för 20 räddningar. Ändå fick han se sitt lag förlora. Bild: Tomas NybergFoto: 

I 56 minuter var Stavsten i förarsätet och resan såg ut att ända i en triumf mot topplaget Hästö.

Men då, i slutminuterna, var det blekingarna som visade mest vilja och kyla.

Annons

Stavsten föll, återigen, på målsnöret.

- Det här är fullt jämförbart med Kristianstadsmatchen (27-28) då vi missade tre straffkast i slutet. Nu missade vi tre frilägen, sa tränaren Dejan Nedic bedrövat.

Stavsten hade siktet inställt på revansch efter helgens nesliga nederlag mot Anderstorp.

Michael Anderssons inspirerande spel mellan stolparna gav laget den start som behövdes. Bland utespelarna firade Jakob Wickman-Modigh stora triumfer. Men strax efter paus, när Fabian Nyberg just satt 18-13, slutade hemmalaget spela. Hästö tilläts göra sju mål på fem minuter och plötsligt stod det 20-20 på matchtavlan.

- Vi har bra kontroll på match när vi än en gång hamnar i en dip i början av andra halvlek. Vi har gjort det tidigare, sa Michael Andersson.

Han storspelade matchen igenom. Problemet var att lagkamraterna inte klarade att utnyttja sina möjligheter.

- Vi kan göra ett sista avgörande ryck, men missar våra frilägen, sa talangen.

Stavsten ryckte nämligen upp sig och hade två måls ledning och chanser att spä på den ytterligare. Fabian Nyberg missade ett friläge och Fritjof Jönsson tre.

När dessutom Martin Ljung-qvist fortsatte att ha en tung födelsedag (30 år) på handbollsplanen, ja då tappade Stavsten konceptet.

- Vi leder hela matchen och vi spelar bra handboll. Men vi missar våra lägen, sa Dejan Nedic och skakade på huvudet.

Annons

- Det är inte några juniorer som missar, det är spelare som har varit med förr. I slutminuterna var det bara Theis Husfeldt, John Kristensen och Fabian Nyberg som vågade ta avslut. Samtliga hamnade en bra bit över ribban och den ende målskytten efter Theis Husfeldts 28-27 53,20 in i matchen, var Michael Anderssons långskott till tröstmål i slutsekunderna.

Förlusten innebär att Stavsten som bäst hamnar i ingen mans land i årets allsvenska. Nu får laget inrikta sig på att klara sig undan kvalplats tillbaka till division ett.

- Det var ju inte det det handlade om inför säsongen. Det handlade om att vara med där uppe, sa Dejan Nedic.

En som kommer vara med i högre sammanhang är lagets just nu bästa spelare, Michael Andersson. Målvakten har spelat samtliga minuter i de fyra senaste matcherna - och han har storspelat i samtliga.

- Jag har utvecklats enormt. Om det här hade varit förra säsongen hade jag släppt in alla skott, sa Michael som känner förtroendet från tränarna.

- Då är det lätta att spela bra.

Om några veckor åker han till Göteborg som en av tre målvakter i juniorlandslagets samling. Fram tills dess får han se till att fortsätta storspela i klubblaget - och hoppas att lagkamraterna närmar sig hans nivå.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons