Annons

Talang på väg till TFF tack vare lånekort hos MFF

Andreas Wihlborg tränar med TFF i hopp om att lånas ut. För i takt med att MFF värvat spelare utifrån har mångsidige Wihlborg hamnat på överskottslagret. "Jag hoppas kunna få spela i Trelleborg", säger 19-åringen.
Sport • Publicerad 12 juli 2006
MFF-talang till Trelleborg? Åtminstone är Andreas Wihlborg på väg att lånas ut till TFF. Senare i veckan väntas besked. @08 Bildbyline:Bild: Mårten Svemark
MFF-talang till Trelleborg? Åtminstone är Andreas Wihlborg på väg att lånas ut till TFF. Senare i veckan väntas besked. @08 Bildbyline:Bild: Mårten SvemarkFoto: 

TFF har fyndat i MFF:s överskottslåda förr. Men om lånet av Andreas Wihlborg blir verklighet är det helt andra förutsättningar som gäller.

Klubbarna har nämligen slutit ett avtal som innebär att spelare under 22 år kan gå från ena klubben till den andra . Övergången kan ske snabbt och även när transferfönstret är stängt.

Annons

Naturligtvis måste alla parter – båda klubbarna och spelaren ifråga – vara överens.

– Jag vill bli utlånad och Malmö vill det också. Sen får vi se vad TFF säger. Jag ska träna veckan ut, säger Andreas Wihlborg efter att han avslutat sitt tredje träningspass på Vångavallen. TFF-tränaren Conny Karlsson har sett kvaliteter i den Höllvikenfostrade spelaren, men tycker att det är för tidigt att fatta beslut redan nu.

– Andreas är snabb, en bra bollspelare, bra passningsspelare. Han har varit med i för få pass men har sett riktigt bra ut, säger Conny.

– Vi bör fatta ett beslut denna veckan eftersom vi går på semester efter Norrköpingsmatchen på söndag.

Varför skulle ni säga ja till att låna honom?

– För mig är Andreas en kantspelare och det är på de positionerna som vi kan se en liten brist i vår trupp, sett till vad vi har utanför det vi kan kalla ett A-lag.

– Nu är inte det här en spelare som kanske går in i laget från första minuten, men han kan vara ett alternativ framöver med den talang han har, säger Conny Karlsson.

Andreas Wihlborg har gjort elva pojklandskamper och debuterade i Höllvikens Gif:s A-lag redan som 15-åring.

2004 gick han till Malmö FF och till den här säsongen blev han lärling i A-truppen.

– Jag spelade tre träningsmatcher på försäsongen. Därefter har det inte blivit så mycket, men det hade jag inte förväntat mig heller. Han har diskuterat sin situation med Sören Åkeby och MFF-tränaren ställde sig positiv till en utlåning.

Annons

– Inför säsongen så värvade MFF både Christian Järdler och Ulrich Vinzents. Nu kommer också Jon Inge Höiland tillbaka. Jag kände att chansen till att få spela inte var så stor och Sören sa att det lät bra om jag kunde gå till TFF, säger Andreas Wihlborg.

Vad har du för starka sidor?

– Jag är offensiv, bra med båda fötterna och så har jag bra kondition. Jag vann konditionstestet med MFF i vintras.

Från början högerfotad, men med en bra vänster har han oftast använts just på den kanten – både som ytterback och som mittfältare.

Senare i veckan avgörs det alltså om TFF kommer använda sitt lånekort hos MFF för första gången. Och det som börjar som ett lån kan leda till ett köp.

– Mitt kontrakt med MFF går ut efter den här säsongen och jag kan inte utesluta att det blir en fortsättning i TFF. Men vi får se, först handlar det om klubben vill låna mig, säger Andreas.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons