Tajt defensivt spel fällde serieledaren

Tre raka matcher utan seger fick räcka. Palmstaden är ett vinnarlag igen efter imponerade 5–3 (2–0, 2–2, 1–1) mot serieledande Kävlinge i division två.
Sport • Publicerad 29 oktober 2010

– Säsongens bästa insats, solklart, sa tränaren Stefan Persson.

Kävlinge kom till Södan med fem raka segrar i ryggen. Gästerna uppträdde också som det topplag man är, med snabba spelvändningar och fartfyllt anfallsspel.

Men Palmstaden hade läst på, spelade klokt och höll defensiven tajt.

– I dag var det Palmstaden årgång 2009/2010 som visade sig. Defensiven var vårt signum, vi jobbade stenhårt. Vi höll boxen tajt och de fick skjuta utifrån, sa Stefan Persson nöjt.

– Vi har gått igenom positionsspelet, och tydliggjort det gång på gång på träningarna, fortsätter han.

En taktisk väldisponerad match kombinerades med att inställningen var på topp. Kan hända hade det att göra med att tränaren Alex Nikolaidis fyllde år.

– Vilken present, utbrast Nikolaidis efteråt.

Matchen var jämn och välspelad. Palmstaden ledde med 3–0 i inledningen av andra perioden men Kävlinge reducerade två gånger om innan sista periodpausen.

I slutperioden gjorde PIK-tjejerna sedan både 4–2 och 5–2 innan Kävlinge spikade slutsiffrorna.

Defensiven imponerade som sagt, och framåt utnyttjades chanserna. Målen kom i rätt lägen och Cecilia Boklund visade ännu en gång sin farlighet, den här gången kom två mål från hennes klubba.