Annons

TA-sportens klapputdelning

Sport • Publicerad 24 december 2004
Egil Ahl blir paff av tomtefars besök.
Egil Ahl blir paff av tomtefars besök.Foto: 

Eje Wilör och Lars Åberg: Stadens handbollsbossar får kliva in i tidsmaskinen. De förflyttas till år 2011 och får se Trelleborgsspelare härska på Södan. De njuter av spelet och skrattar gott åt minnet när deras lag dominerades av danskar. "Ha-ha-ha", bubblar Eje. "Ho-ho-ho", skrockar Lars.

Pingvin: Tomten förstår ingenting av rugbysporten, men blir lugn när han inser att han inte är ensam. Entusiasterna på Pilevallen får en regelbok att dela ut till publiken. Och tomten passar på att sno åt sig ett exemplar av "Rules of rugby for dummies".

Annons

TFF-spelarna: En fickspegel till var och en. "Spegel, spegel i handen där " säg mig om jag kan det här." För visst måste de undra. De kunde ju så bra i superettan, men det allsvenska kunnandet saknades helt.

Simningen: De två simklubbarna, TSS och TKS, får varsitt badhus att leka i. Under året har det plaskats ordentligt och staden har översvämmats av anklagelser, gråt och protester. Försoningen kan vi glömma. Ett nytt badhus ligger närmare till hands och då förstår alla hur illa det är ställt.

Egil Ahl: Kommunalrådet, som åtminstone förväntat sig en klapp på axeln, blir paff när han i stället läxas upp av tomtefar. "Allt är inte blått som glimmar!" dundrar den vitskäggade som ogillar snedfördelningen i det idrottsliga stödet. Den förskräckte Egil försöker hukande vinna tid: "Jag får höra med folket", säger han och glider undan bakom julgranen.

Tif Vikings: Nämen, är det inte Tie Domis nuna som gömmer sig bakom tomteskägget? Jovisst och nu ska den tuffe kanadensaren förstärka vikingarna. Kan behövas då stygga motståndare och blinda domare ställer till det gång på gång. Domi har på äldre dar visat att han inte bara är en hårding, killen är en jäkel på att lira också.

IFK Friidrott: Får en stortävling på hemmaplan. Klubben har ett antal potentiella stjärnor " men visst vill vi se dem tävla i stark konkurrens i Trelleborg.

Conny Karlsson: En viktoria gömmer sig i ett snyggt förpackat fordral. Dussinet fullt som tränare i TFF " och inte en enda seger. Men tomten visar sin allra givmildaste sida och ger honom en.

Trelleborgs Bordtennisklubb: Ett SM-silver ligger gömt i tomtesäcken. Det är väl det enda sättet för att satsningen på "Ladies Team" kan fortsätta. Ett guld och alla är mätta, ett silver och alla vill ha revansch?

Vångavallens planskötare: De får en konstgräsplan att ta hand om. "Årets plan 2004" grävs upp och nu siktar de på att ta hem den åtråvärda titeln "Årets konstgräsplan 2005".

Chakir Chelbat: Tomten sökte med ljus och lykta innan han kom fram till rätt klapp. Ett hundratal entusiaster från taekwondotokiga Azerbajdzjan dyker upp i januari. Det är enda sättet att få publik till Trelleborg Open.

Per-Anders Abrahamsson: Tid kan inte köpas för pengar. Så bra då att tomtefar kan trolla. Urologprofessorn, som tillbringar 70 timmar i veckan i sin vita rock, får plötsligt dubbelt så många timmar att spendera per dygn. Kanske det räcker för att strukturera upp verksamheten i TFF. Eller inte.

Annons

Andreas Isaksson: Trots att hemmet numera är fyllt av vitlök, baguetter, bouillabaisse och lantvin får även den baskerförsedde Isak ett besök från norr. Vad gömmer sig då i den omsorgsfullt inslagna klappen? Ett körkort? En mediatränare? Nänä, inte alls. En straffsparksmaskin av holländskt snitt att öva med inför kommande mästerskap.

Trelleborgs Konståkningsklubb: När tomtefar hälsar på blir han röd av skam. Han har glömt att han redan i somras gjorde ett akutbesök hos klubben. Klappen var Josephine Ringdahl, nybliven SM-trea och med en grace som får tomten att rodna ännu mer.

Palmstaden: Först på julaftonskvällen är tomten välkommen att hälsa på. Klubben har så sena vanor att klappen består av hundratals väckarur. Det underlättar för en bättre säsongsinledning 2005 och sätter även stopp för matcher med nedsläpp klockan 20.20.

Martin Falkenby

0410-54522/073-9884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

TA-sporten önskar alla våra läsare en riktigt God Jul. Dagen till ära passar vi också på att dela ut både mjuka och hårda julklappar till idrotte
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons