TA-cupen växer och kan slå nytt rekord

Snart är det dags för TA-cupen igen. Arrangören tror på att det kan bli rekord med antalet deltagande lag i år.
Fotboll • Publicerad 12 oktober 2018
Tobias Täubert sätter segermålet 2–1 för Gislöv i matchen mot Behar i förra årets gruppspel av TA-cupen. Snart är det dags för inomhuscupen igen.
Tobias Täubert sätter segermålet 2–1 för Gislöv i matchen mot Behar i förra årets gruppspel av TA-cupen. Snart är det dags för inomhuscupen igen.Foto: Tomas Nyberg

TA-cupen lever vidare. Den traditionella inomhusturneringen i fotboll kommer om lite mer än en månad att genomföras för 37:e gången.

Sedan förra året är det Trelleborgs fotbollsdomarklubb tillsammans med TA-medarbetaren Sigge Hansson som arrangerar fotbollscupen.

Och det ser ut att kunna bli nytt rekord vad gäller antalet deltagande lag, tror arrangören.

Inbjudan har nu gått ut till alla berörda klubbar. Redan efter en vecka har 16 lag anmält sig.

– Precis som i fjor går vi aningen utanför Trelleborgs, Vellinge och Svedala kommun och några föreningar från Skurups och Ystads kommun kommer också att få en inbjudan. Vi breddade oss medvetet förra året men vi vill ändå hålla det på en lagom nivå, meddelar Sigge Hansson.

– En vip-inbjudan har även gått till Harlösa IF. De tränas nu av förre Gislövstränaren Nicklas Nilsson och han ville gärna att hans lag skulle få vara med i TA-cupen så vi har gjort ett undantag för dem i år, säger Sigge Hansson.

Ett annat lag som anmält sig för första gången är Holmeja IS.

Dessutom har TFF anmält ett lag som kallar sig TFF Real. I det laget ska före detta TFF-spelare vara med, bland annat Kristian Haynes, Magnus Andersson och Jimmi Olsson.

Ett annat lag som redan anmält sig är det renodlade futsallaget FC Plisat från Ystad, som gjorde debut i cupen förra året.

Janstorp, som också gjorde debut i TA-cupen förra året och vann herrklassen, har redan anmält sig på nytt. Laget tränas numera av före detta IFK-spelaren Magnus Bönnemark.

Det är seniorer och juniorer på herrsidan, och damseniorer, som kan deltaga i TA-cupen.

Gruppspelet avgörs under två helger. Den 24 och 25 november och 1 och 2 december. Torsdagen den 6 december blir det finalspel.

Alla matcher kommer att spelas i A-hallen i Söderslättshallen.

Sista datum för att anmäla sig är den 31 oktober.

– Vi skryter gärna med att det är gratis att anmäla lag, meddelar Sigge Hansson.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.