TA-cupen avgjord – Trelleborg dominerade

När TA-cupen avgjordes på torsdagskvällen delades de tre titlarna jämnt mellan tre Trelleborgslag. IFK Trelleborg vann damklassen, Trelleborgs FF juniorklassen och FC Trelleborg herrklassen. Här läser du allt om finalkvällens alla matcher i Söderslättshallen.

0–1 (1,15) Ana Miljkovic, 1–1 (2,28) Emelie Karlsson, 1–2 (9,11) Felicia Miller

En jämn final där det rödklädda unga andralaget öppnade optimistiskt. Spelkvalitén och tempot sjönk efter hand men matchen tände när Felicia Miller gjorde 2–1 för andralaget. Segern var inte orättvis. Andralaget var väl så bra spelmässigt som sina rutinerade motståndare. Ett jättejubel utbröt efter slutsingnalen. Förstalaget var stereotypa i sina anfallsförsök och skapade få heta kvitteringslägen.

Juniorer

Semifinal 1

IFK–Pelister

1–0 (0,04) Robert Cret, 2–0 (8.00) Marcus Rundqvist, 3–0 (12,39) William Ganslant

Ett aggressivt IFK fick än mer energi efter det tidiga ledningsmålet. De randiga var hetare, ägde matchen, låg högt i positionerna och störde Pelister i uppspelen. Först de avslutande minuterna fick Pelister ett visst tryck. Stefan Ilic brände ett friläge i slutminuten innan IFK gjorde sista målet. En klart rättvis IFK-seger mot ett passivt Pelister.

Semifinal 2

FCT–TFF 2–3

1–0 (6,23) Joel Svendsen, 1–1 (7,05) Tobias Mattsson, 1–2 (10,25) Almir Taletovic, 2–2 (10,58) Joel Svendsen, 2–3 (12,19) Darko Nikolov

Mycket händelsefattigt fram till FCT:s ledningsmål. Därefter tände matchen, lagen släppte sina taktiska hämningar och allt hände de sista sju minuterna. Bland annat blev TFF-keepern Filip Nilsson utvisad efter två gula kort. Darko Nikolov krängde på sig målvaktströjan och det blev också han som avgjorde. En frisparksvariant där Nikolov sköt bollen lågt invid stolpen.

Final

IFK Trelleborg–TFF 0–1

0–1 (10,57) Shkelqim Imeri

Mycket vilja och lite ordnat spel i inledningen. Båda lagen försökte men överarbetade ofta situationerna. TFF tog över allt mer och bröt IFK:s uppspel vid mittlinjen. Chanserna utnyttjades dock inte förrän med två minuter kvar. Shkelqim Imeri frispelades och missade inte. Samme man hade ett skott i stolpen tidigare. Rättvis TFF-seger då laget stod för det mesta av det ordnade spel som var. IFK hade några farliga frisparkslägen men skapade inte mycket

Herrar

Kvartsfinal 1

Svedala–Skegrie

1–0 (0,28) Billy Jensen, 2–0 (2,17) Robin Eriksson, 3–0 (3,07) Billy Jensen, 4–0 (5,35) Sebastian Jönzon, 5–0 (6,59) Nicklas Schön, 6–0 (8,37) Erik Alvarado, 7–0 (10,36) Axel Olsson, 8–0 (11,59) Johan Rundqvist

Spelskickliga Svedala satte an tonen direkt. Snabbt mål med Billy Jensen som kylig målskytt följdes av fler delikata avslut. Det här var utklassning, inte bra målmässigt. Skegrie försökte men hade svårt att få tag i bollen och skapade inga chanser mot välorganiserat motstånd.

Kvartsfinal 2

IFK–Minnesberg 4–1

1–0 (0.45) Fredrik Jönson, 1–1 (4,03) Henrik Lindau, 2–1 (5,43) Haris Berisha, 3–1 (10,21) Magnus Bönnemark, 4–1 (11.41) Magnus Bönnemark

Fartfylld och underhållande match. IFK det klart bättre laget men Minnesberg spelade smart, drog sig tillbaka och högg när IFK överdrev bolltrillandet. Många missade IFK-chanser innan Magnus Bönnemarks avgörande 3–1-mål. IFK:s snabba och distinkta passningsspel imponerade. Minnesberg bjöd upp till en sevärd kamp.

Kvartsfinal 3

Skanör/Falsterbo–TFF 1–0

1–0 (7.50) Faki Ademi

Ett ungt och anonymt TFF gjorde en slät figur. Matchen var jämn med avvaktande spel från båda håll där ingen riktigt vågade ta initiativet. En fast situation avgjorde. Faki Ademi drog in en frispark från 10 meter där TFF-keepern Fredrik Persson valde att ställa sina mannar på mållinjen istället för i en mur. TFF lyckades sedan inte skapa något kvitteringstryck värt namnet. S/F höll säkert undan till turneringens första överraskning.

Höllviken–FC Trelleborg 1–2

0–1 (4,14) Andreas Olsson, 1–1 (8,34) Marcus Eskilsson, 1–2 Adam (9,58) Weizewski

Höllviken låg på hårt och hade två farliga frisparkslägen i slutminuten. FCT:s Adam Weizewski var nära att styra bollen i eget mål. Samme Weizewski hade minuterna tidigare avgjort matchen när han avslutat matchens vackraste anfall. FCT var aningen mer aggressiva, aningen mer distinkta i sitt agerande. Målvakten Marcus Eskilsson gjorde Gifs enda mål med ett välplacerat långskott.

Herrsemi 1 Svedala–IFK 2–3

1–0 (1,13) Robin Eriksson, 1–1 (3,54) Mounir Fakhro,1–2 Haris Berisha (9,55), 2–2 (10,35) Johan Rundqvist, 2–3 (11,12) Fredrik Jönsson

Chansrik semifinal. Tidigt skott i stolpen för IFK, men Svedala fick utdelning på en snabb motattack. Efter IFK-kvitteringen skapade laget fler klara chanser. Med fyra minuter kvar träffade Magnus Bönnemark ribban i bra läge och lagen fortsatte att byta chanser ända in i det sista. Haris Berisha låg bakom IFK-segern, med mål och fin frisparksvariant, men Svedala var nära att ordna förlängning när laget fick en jättechans i slutsekunderna.

Herrsemi2 Skanör/Falsterbo–FC Trelleborg 1–2

0–1 (2,30) Patrik Eklund, 0–2 (3,00) Andreas Olsson, 1–2 (12,28) Björn Ralling

Ett stabilt framträdande av FC Trelleborg som inte släppte till några chanser. Överraskningslaget Skanör/Falsterbo backade hem och deras chans låg i att hålla tätt så länge som möjligt. Det höll i dryga två minuter, ett tillfällighetsmål. Därefter var det i stort sett bara ett lag på planen. Närmast reducering var Skanör/Falsterbo med ett skott från mittlinjen innan utdelningen kom. Då var TA-cupsagan slut för denna gång för S/F.

Final FC Trelleborg–IFK Trelleborg 2–1

1–0 (7,45) Dennis Ohlsson, straff, 2–0 (8,20) Dennis Ohlsson, 2-1 (10,44) Haris Berisha

En tajt, jämn och dessvärre inte särskilt välspelad final som präglades av mängder av avblåsningar vilket gjorde spelet sönderryckt. FCT hade bra koll defensivt sedan man gjort två snabba mål; det ena på straff efter att en IFK:are tagit bollen med hand, det andra efter försvarsmisstag av IFK. Christian Ahlström fick matchens sista läge men sköt utanför med några sekunder kvar.