Annons

Systrarna är still going strong

Veronica har nyligen gjort comeback i högsta serien. Angelica är ungdomstränare och siktar på att tävla igen efter att ha fött barn. Pingissystrarna är still going strong – men räkna inte med någon guldrepris i Trelleborg.
Sport • Publicerad 24 december 2009

TRELLEBORG. Veronica Mattiasson skulle egentligen sluta efter SM-guldet 2005.

Det blev inte bara en, utan ett par säsonger till. Efter två års uppehåll har hon nyligen gjort comeback – igen.

Annons

Suget efter pingisen är tillbaka. Den 19 december gjorde hon comeback i elitserien för Malmö IF. Med fyra singelvinster av fyra möjliga hjälpte hon klubben till två viktiga segrar i kampen för att hänga kvar.

– Jag spelade bättre än jag gjort på många, många år, understryker Veroncia.

Angelica Augustsson har till skillnad från sin två år äldre storasyster aldrig släppt pingisen. Hon är både tränare och spelare i TBTK.

Numera är det herrlaget i division fem som gäller.

Guldet 2005 har gjort tjejerna kända i Trelleborg.

– Än i dag är det folk som kommer fram, gratulerar och undrar om man spelar, berättar Veronica.

Varför vann ni?

– Li Fen gjorde sitt förstås, vi började ju varje match med att leda med 3–0. Sedan tog Marie nästan alltid någon match på förstabordet. Sedan gick jag och Angelica oftast 1–1 på andrabordet. Sedan hade vi ju marginalerna med oss i finalen.

– Jag tror det betydde mycket att alla bodde i Trelleborg, vi tränade tillsammans och hade kul ihop. Det är ganska ovanligt att alla i laget bor på samma ställe.

Angelica instämmer. Hemma i källaren har hon satt upp tavlor med tidningsurklipp och ramat in guldmedaljen.

Annons

SM-guldet var en dröm som gick i uppfyllelse. Hon tvivlar på att det kan hända igen i Trelleborg.

– Jag har trott på det förut, men nu börjar jag tvivla. Det behövs någon som orkar lägga ner all den tid som pappa gjorde.

– Det kommer inte att hända här igen, säger Veronica.

– Pappa ska ha mer än halva guldet för sig själv. Han drog in sponsorer och såg till att vi hade råd med Li Fen. Det går bara i såna klubbar där någon lägger ner så mycket tid.

Trelleborgs BTK gjorde sin senaste säsong i elitserien 2007/2008. Därefter drog Inge Augustsson sig tillbaka och klubben la ner damverksamheten.

Lucas Dietrichson
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons