Annons

Systrar slog till igen

SM i Norrköping slutade med två nya seniormedaljer för Nathalie och Eleonor Lindborg från Trelleborg Kappsim. För Nathalie var bronset på 100 fritt en skön slutpunkt på hektiska veckor. För Eleonor var silvret på 200 rygg ett lovande formbesked inför kommande EJM.
Sport • Publicerad 21 juli 2008

En sliten Nathalie Lindborg simmade 100 meter fritt på 56,71. Före sig hade hon Josefin Lillhage som vann på finfina 54,72 och Ida Marko-Varga, tvåa på 55,09.

- Tiden var väl inte så bra, och loppet var väl inte det allra bästa heller, men det var kul med ett brons och så tog jag ju ett guld på JSM också, berättar Nathalie Lindborg, som nu drar sig tilbaka efter två tävlingsintensiva veckor med UVM-bronset på 50 fritt som kronan på verket.

Annons

- Nu är det sommarledigt en hel månad. Det ska bli jättekönt. Ingen simträning, jag ska bara plaska lite i havet, säger hon. För Trelleborg Kappsim innebar SM i Norrköping ett JSM-guld, två JSM-silver, ett JSM-brons samt fyra seniormedaljer: två silver och två brons.

Eleonor Lindborg svarade för båda silverplatserna. 2.19,83 på 200 meter rygg var tre sekunder sämre än rutinerade Carin Möllers segertid.

- Jag tycker att jag gjort det här bra, SM var trots allt inte var mitt huvudmål som det varit för andra, säger Eleonor som nu åker hem för en kort återhämtning inför EJM i Belgrad som börjar om en vecka.

Ponuts Ericsson från Vellinge-Näset var en annan trelleborgare som gick omkring med ett leende på läpparna i Norrköping.

- Det här är något av det största jag gjort, menar Pontus efter 4.03,63 och ett silver på 400 meter fritt.

Åt Linus Junefelt gick inget att göra den här gången. Tiden var Pontus näst bästa på distansen.

- Jag kände mig stark hela loppet. Det här gör att jagfortsätter satsa för framtiden, säger 19-åringen.

Var Pontus Ericssons satsning kommer att ske är dock en öppen fråga nu när Vellinge-Näsets tränare Nicklas Svensson slutar.

- Vi får se, jag bestämmer mig inom de närmaste två veckorna, säger den före detta TSS:aren.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons