Annons

Syskonen fixade silver i ponny–SM

Större press, mer spänning och delat ansvar. Så beskriver Michelle Wallentin upplevelsen att tävla i lag–SM i ponnyallsvenskan.
Sport • Publicerad 10 juni 2009
Foto: 
Foto: 
Martina och Michelle Wallentin är på väg mot nya mål.
Martina och Michelle Wallentin är på väg mot nya mål.Foto: 

ÖSTRA VÄRLINGE.

Tillsammans med sin syster Martina, Jackie Georgsson och Frida Mårtensson red Michelle Wallentin i helgen hem ett SM-silver till Vellinge Hästsportförening. En av klubbens största framgångar genom tiderna.

Annons

– Det var första gången vi kom till final, vi har inte varit med i lag-SM innan, så det var jätteroligt, säger Michelle Wallentin som med sina 16 år var äldst i laget.

Det var även Michelle Wallentin som fick den otacksamma uppgiften att rida sist i Vellinges lag. För att knipa guldet krävdes det då en felfri ritt.

– Jag hade ridit två omgångar och nollat båda men i sista omgången gick det inte.

Det blev tre nedslag.

Men tjejerna var nöjda över sitt silver och kan nu räkna sig som ett av de bästa ryttarlagen i Sverige. För syskonparet Michelle och Martina är det dock de individuella tävlingarna som står som prioritet ett.

– Vi ska försöka få med båda till SM i augusti. Michelle är redan klar men Martina ska försöka kvala in nu, säger syskonens mamma Anna Wallentin.

Tillsammans med sin man Lars har hon stor del i tjejernas framgång. Anna står för mycket av coachingen medan Lars står för logistiken. Och de har följt sina döttrar på nära håll genom både dressyr, voltige och hoppning.

– Men det är tur att det blev hoppning och inte dressyr som tjejerna fastnade för, det är roligare att titta på hoppning, tycker pappa Lars.

Något Michelle håller med om.

– Vi har tävlat i dressyr men det är mer spänning och mer fart i hoppning.

Annons

Både Martina och Michelle tävlade med C-ponny under helgens lag–SM i ponnyallsvenskan. Men för Michelles del kan det snart bli tal om en uppgradering.

–  Många kompisar har stor häst och jag vill gå på hästsportgymnasium så då är det bra att ha stor häst. Sen vill jag tävla i junior–SM med stor häst innan jag blir 18 år, säger Michelle.

För 13-åriga Martinas del blir det dock fortsatt tävlande i ponnyklasserna ett par år till.

Lag–SM i ponnyallsvenskan vanns av Varbergs Ridklubb och på tredje plats kom Djursholms Ridklubb.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons