Annons

Syskonduo stred om JSM-guld

JSM guldet var på förhand vigt åt Stephanie Holmén. Lillasystern Nicole ville dock annorlunda. "Jag hade tänkt släppa guldet till Steffi men det gick inte för jag är en för stor tävlingsmänniska", säger 15-åriga Nicole Holmén.
Sport • Publicerad 29 september 2009
Foto: 
Nicole Holmén vann JSM i Umeå.
Nicole Holmén vann JSM i Umeå.Foto: 

TRELLEBORG. 126 mil bort avgjordes JSM i hoppning i helgen i Umeå. Syskonen Holmén från Lillhagens ridklubb red som enda ryttare felfritt både i kvalet och i finalen. För att skilja dem åt krävdes således omhoppning.

– Vi snackade om det på vägen upp att om det står mellan oss så måste Nicole lägga sig men det gjorde hon inte, berättar Stephanie.

Annons

Anledningen till att familjen ville se den äldre av systrarna som segrare var relativt enkel. Eftersom Stephanie blir 19 år under 2010 (och därmed blir för gammal för JSM) var det hennes sista chans att vinna ett JSM-guld.

– Jag var sur igår men nu har jag släppt det. Om det var någon som skulle slå mig så var det absolut bästa att Nicole slog mig. Men jag är arg att jag slutade tvåa, säger Stephanie.

Nicole med sin tioåriga valack Aernst red först i omhoppningen. Hon red felfritt och satte därmed press på sin syster. Stämningen var hög i ridhuset och Stephanie var taggad inför sin hoppning. Tillsammans med sin häst VDL Titanic rev hon dock första hindret och förlorade chansen på guldet.

Guldet blev Nicoles första medan Stephanies JSM-silver blev hennes andra i karriären.

Även Vellinge Hästsportsförening skördade framgång i helgen. I Flyinge vann Michelle Wallentin både MSV A och MSV B, de högsta klasserna i ponnyernas nationella hoppning.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons