Annons

Sypniewski sökte sig till TFF

TFF:s sportchef Jonas Brorsson fick sig en rejäl överraskning på måndagen. In på Vångavallens parkering gled en stor bil av tysk modell och ur den samma klev Igor Sypniewski och hans rådgivare.
Sport • Publicerad 27 juli 2004
Sugen på TFF. BILD: PRESSENS BILD
Sugen på TFF. BILD: PRESSENS BILDFoto: 

- Jag trodde inte det var sant. Jag undrade vad han hade här att göra och han sa att han ville spela för oss. Jag sa nej och han tackade för sig, säger Brorsson. Den polske anfallaren hade hört om Per-Anders Abrahamssons utspel, ett utspel TFF-ordföranden lämnade till TA-sporten efter förlustmatchen mot Elfsborg för drygt två veckor sedan. - Jag vet inte om Igor Sypniewski är ledig. Jag tar gärna en diskussion med honom och jag är övertygad om att jag kan hantera honom. Det handlar bara om dåligt självförtroende för hans del, löd Abrahamssons önskan. Det uttalandet har Abrahamsson sedan förklarat med att han ville "känna sig för" vad de övriga i föreningen tyckte om tanken. Bland andra slog Ulf Larsson bakut, tränaren ansåg sig ha tillräckligt att göra med de utländska nyförvärv som redan finns i truppen. Igor Sypniewski gick ut i media och sade sig aldrig mer vilja spela fotboll i Sverige. Han åkte till Polen där han i förra veckan greps av polis för fylleri. Men nu är han åter i Sverige och söker en väg tillbaka till elitfotbollen. - Han sa att han ville träffa Abrahamsson, säger Jonas Brorsson. Jag sa att han är på semester och då tackade han för sig och åkte hem. Vad tror du att han väntat sig? - Jag vet inte. Jag ringde upp Abrahamsson och frågade vad han sagt till Sypniewski. Jag har inte sagt någonting, svarade han. Varför vill ni inte ha Sypniewski? - Det har varit så mycket strul kring honom som person. Vi har bra forwards, det ska bara lossna för dem. De som vi ställde upp med mot Sundsvall, måste vara Sveriges snabbaste anfallspar, säger Jonas Brorsson om Stephen Ademolu och Patrik Redo. Förvåningen över Igor Sypniewskis ankomst till Vångavallen är stor. - Det är mycket ovanligt att en spelare av en sådan här kaliber bara dyker upp till en klubb. Jag har aldrig varit med om det i hela mitt liv, säger Jonas Brorsson. Per-Anders Abrahamsson hade efter Sypniewskis visit ett samtal via telefon med polacken. - Jag blev lika överraskad över hans ankomst som alla andra. Det är uppenbart att han är arbetssökande men jag förklarade för honom att vi värvat färdigt vad gäller anfallare, säger Abrahamsson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons