Annons

Sypniewski klar för TFF

På torsdagen blev affären klar. Igor Sypniewski spelar för Trelleborgs FF under resten av säsongen. - Igor är väldigt nöjd. Vi sitter i bilen och han har har just skrivit på kontraktet. Han är jättenöjd, positiv och känner att allt stämmer med klubben, säger Igor Sypniewski vän och tolk - Zbigniew Sawicki.
Sport • Publicerad 19 augusti 2004

Affären har seglat upp under den senaste veckan. En match med B-laget och tre träningspass var tillräckligt för att övertyga TFF-ledningen att Sypniewski blir en bra förstärkning. Det enda som återstod var den läkarundersökning som polacken genomgick i går. - Han kommer inte göra underverk men han kommer lyfta oss, säger Stefan Nilsson, klubbens vice ordförande som skötte förhandlingarna tillsammans med sportchefen Jonas Brorsson. Stefan Nilsson berättar att det handlar om ett prestationsbaserat kontrakt med en resultatbonus. - Han får betalt för varje match han gör och sedan finns det en morot baserat på om vi klarar oss kvar. Tränaren Conny Karlsson är glad över att Igor Sypniewski nu är tillgänglig. - Igor kommer tillföra oss mycket. För det första rent mentalt där vi kan få ett lyft, det finns ingen tvekan om att vi får en klasspelare. Vi får någon som kan bidra, en anfallare som håller en högre klass än de vi har. Och det säger jag inte som kritik på de vi redan har i laget utan det är ett bevis på att Igor är väldigt bra. Vad har han för kvaliteter? - En måltjuv, en målskytt. Han är väldigt bra i djupledsspelet och har en fin timing i sina löpningar. Jag vet inte hur mycket han klarar sig i spelet ute på planen men i och runt straffområdet är han livsfarlig. Kommer det här förändra ert spel på något sätt? - Nej, inte mycket. Vi har fortsatt jobba med försvarsspelet där vi har forwards som vi kan kontra med. Om vi vill jobba vidare med det så passar Igor in i det spelet. Conny Karlsson anser i dag att Igor Sypniewski är en man för startelvan mot Kalmar på måndag. Däremot är inte Sypniewski tillräckligt i form för att klara 90 minuter. - Han får spela gröten ur sig. Det är bättre han får spela från start och byta ut honom än att han få göra ett inhopp, så känner jag det. Den 29-årige anfallaren är spelklar mot Kalmar. Det enda som kan sätta stopp för det är att Malmö FF inte står fast vid tidigare överenskommelse mellan klubbarna, en överenskommelse som innebär att MFF inte ska ha någon ersättning. Således handlar det om ett kostnadsfritt lån sånär som på den prestationsbaserade lönen. Avtalet klubbarna emellan ska signeras under fredagen. För Igor Sypniewski, som på sina 29 allsvenska matcher för Halmstad och Malmö FF gjort tolv mål, är TFF en bra lösning. - Han har känt sig varmt välkommen av spelarna i Trelleborg och känner ett stöd. De tror på honom och själv vill han hjälpa till och se till att laget klarar nytt kontrakt, berättar Zbigniew Sawicki. Vad tror du att det här betyder för Igor? - Det betyder mycket för honom. Det viktigaste är att han nu får spela fotboll, att han får visa att han är en bra fotbollsspelare. Han vill att alla ska var nöjda och hoppas att det som hände i Malmö i våras är förbi.

Kristofer Naess
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons