Annons

Sypniewski begärd häktad för rattfylleri

Bunkeflo får klara sig utan sin anfallsstjärna Igor Sypniewski i kvalet till Superettan i fotboll på onsdag då laget möter Assyriska. Spelaren, som spelat i TFF under hösten 2004, greps i fredags kväll för rattfylleri. På måndagen begärdes han häktad för för grovt rattfylleri.
Sport • Publicerad 23 oktober 2006

Åklagare Bo Albrechtsson säger till Sydsvenskans nätupplaga att det inte är ovanligt att begära en utländsk medborgare häktad för rattfylleri. I det här fallet handlar det dessutom om en person som bara har arbetskontrakt till den 31 oktober.

Risken att han ska fly landet om han släpps på fri fot finns alltså med i åklagarens bedömning. Hur mycket alkohol Sypniewski druckit innan han körde bil kan polis och åklagare inte svara på ännu.

Annons

– Av det enkla skälet att han inte ens var kapabel att blåsa, säger Bo Albrechtsson.

I stället togs blodprov. Resultatet av det kommer först om några dagar. Häktningsförhandlingen äger sannolikt rum under tisdagen.

Sypniewski kom till Bunkeflo tidigare i höstas, en värvning som överraskade eftersom han haft problem tidigare under sina år i Sverige. Och nu lär han inte få spela något mer med Skåneklubben.

– Vi kan inte acceptera beteendet. Det är inskrivet i alla våra kontrakt att de rivs vid en sådan här situation, säger Bunkeflos sportchef Johan Andersson till Sydsvenskan.

Tidigare i veckan fick Sypniewski veta att hans far hade fått en hjärtinfarkt och han missade därför fredagens träning.

Sypniewski kommer inte att få spela någon av kvalmatcherna mot Assyriska, även om han frias från anklagelserna, skriver Bunkeflo i ett pressmeddelande. Klubbens bedömning är att han inte är den form som krävs för att få spela. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons