Annons

Sydslättens ryttare rev bort sig

- Han hoppade jättefint i dag också. Klart störigt med en rivning, sa Nicole Persson från Sydslättens ryttarförening efter andra kvalomgången.
Sport • Publicerad 16 juli 2008
Bild: Claes Nyberg
Bild: Claes NybergFoto: 

Hon var tvingad att rida felfritt för att ha en chans att gå vidare till final i Scandinavian Open. Klassen för sexåringar var stentuff och efter att ha dragit på sig fyra fel i första hoppningen var marginalerna obefintliga. Efter ytterligare fem fel, sammanlagt nio, var det slut för valacken Courant och Persson.

- Men känslan är ändå att jag vet att jag har en bra häst. Det gör inget om han inte är som bäst när han är sex år. Det är trist nu, men det var två bra rundor. Vi hade lite otur.

Annons

Persson slutade på 52:a plats av 145 startande. Endast de 20 bästa är kvalificerade för final, nio hästar var felfria över båda ritterna.

För Persson fortsätter nu Falsterbo Horse Show från läktaren.

- Man försöker se de rutinerade ryttarna, det lär man sig alltid av, säger hon och avslöjar att Rolf-Göran Bengtsson är en favorit.

Den andre av Sydslättens ryttare, Olof Smith, hade en sämre andra dag. I fem-åringsklassen var Corfu den bästa av hans tre hästar på 96:e plats. Cartis och Straight Flush hamnade längre ner i resultatlistan.

Av de andra två starterna Smith kunde räkna hem var Perdini mest lyckosam. Han slutade 69:a i sexåringsklassen. Late Arrival följde upp de första 16 felen med lika många till och hamnade bland de sista.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons