GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sydslättens RF följer upp lyckad hopptävling med maskeraddressyr

Det händer mycket hos Sydslättens RF i Anderslöv. Förra veckan anordnade klubben en lyckad hopptävling, och till helgen blir det dressyr.
Det vankas tävlingar i Anderslöv när Sydslättens RF håller dressyrtävlingar till helgen. Arkivbild.
Det vankas tävlingar i Anderslöv när Sydslättens RF håller dressyrtävlingar till helgen. Arkivbild.
Foto: Bass Nilsson

– Vad som är speciellt denna helgen är att det är regional och nationell tävling i ponny och häst. Sen på lördagen så har vi en maskeradklass för att göra det lite roligare, säger Gitte Einarsson som är tävlingsansvarig för helgens dressyrtävling.

Maskeradklassen var även något som klubben anordnade förra året, och nu har flera efterfrågat en liknande klass till årets tävling.

Men det blir vanlig dressyr också så klart.

– Sammanlagt är det 55 starter på lördagen och närmare 40 på söndagen, så det är vi relativt nöjda med, säger Gitte Einarsson.

– Sen har vi också en klass som heter "show class" där olika svårighetsgrader kan tävla mot varandra. Det finns brist på höga klasser ibland så skånska ekipage får rida landet runt om de vill tävla, så detta är önskat av Skånes dressyrkommité, fortsätter hon.

Den gångna helgen var det även hopptävlingen Hösthoppet, som lockade ett drygt 200 starter till ridbanan i Anderslöv.

– Vi är väldigt nöjda över att underlaget höll så bra på våra banor och sen att vi hade lite goodie-bags till förstapristagarna. Det var nöjda ryttare och det är alltid kul, säger tävlingsledaren Cecilia Andler om utkomsten.

Läs mer