Annons

Sydslätten red in i eliten

Sydslättens Ryttarförening har ridit in i eliten. Men det krävdes omhoppning för att föreningen för första gången skulle bli klart för elitserien.
Sport • Publicerad 1 maj 2002

- Redan i våras kände vi att vi skulle klara av det, men det krävs att allt stämmer i sista omgången också, säger Karin Andermyr, en av de fem ryttare som varit med i vårens tre omgångar i allsvenskan. Allt avgjordes i söndags, i Fjälkestad utanför Kristianstad. Vårens två första omgångar bäddade för en plats i finalen där tio lag gjorde upp om en plats till elitserien. Sydslätten låg i täten i den jämna hoppningen. Till slut hamnade laget på samma poäng som Olofström. - Det blev omhoppning men vi kände hela tiden att vi hade ett litet övertag. Men laghoppning är nervöst eftersom vi är vana vid att bara ha sig själv att tänka på, säger lagledaren Sofie Sånesson. När Sydslättens sista ryttare, Linnea Ljunggren, skulle till att hoppa, stod det klart att hon hade råd med två rivningar. - Det var så spännande. Allt kan hända i hoppning. Men "Limpan" klarade sig utan nedslag, säger Sofie Sånesson leende. Sydslättens hjältar är - förutom Karin Andermyr, Sofie Sånesson och Linnea Ljunggren - Johanna Ohlsson och Sofie Magnusson. Johanna och Sofie är juniorer och reglerna säger att minst en junior ska vara med i laget. Sofie Sånesson tror på en plats i SM-finalen nästa år, en final som avgörs i Strömsholm under pingsthelgen varje år. De två bästa lagen i varje grupp får rida den finalen, men i elitserien är hindren högre och den södra gruppen är tuff och jämn. - I år är första gången som ett lag från Skåne inte är med i finalen. Platserna togs av Sölvesborg och Tingsryd, säger Sofie Sånesson. Med Sydslätten i elitserien nästa år kan det bli revansch för Skåne.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons