Annons

Sydslätten mot eliten

Nu är Sydslättens Ryttarförening riktigt nära elitserien. I går kom andra segern av två möjliga. "Helt fantastiskt", säger Cecilia Flink efter två felfria rundor.
Sport • Publicerad 4 april 2005
Cecilia Flink och Cassis var ett av Sydslättens RF:s helt felfria ekipage i gårdagens omgång av ridsportallsvenskans division ett. Bild: Claes Nyberg
Cecilia Flink och Cassis var ett av Sydslättens RF:s helt felfria ekipage i gårdagens omgång av ridsportallsvenskans division ett. Bild: Claes NybergFoto: 
Lagledaren Sofie Sånesson på Sanctus W och Cecilia Flink på Cassis.
Lagledaren Sofie Sånesson på Sanctus W och Cecilia Flink på Cassis.Foto: 

Vellinge Hästsportförening stod som värd för den andra deltävlingen i ridsportallsvenskans divison ett, södra gruppen. Och det blev samma vinnare som i den första deltävlingen " Sydslättens Ryttarförening.

Laget består av Emelie Larsson på Nelson, Cecilia Flink på Cassius, Markku Söderberg på Mirano och Olof Smith på Brigadör och kan den kvartetten göra ännu en bra insats i den sista deltävlingen, som rids i Fjälkestad utanför Kristianstad den 24 april, är elitserieplatsen klar.

Annons

– I sista omgången räknas det dubbelt och det gör att den blir extra betydelsefull. Etta eller tvåa måste vi nog vara. Det kan räcka att bli trea, fyra också beronde på vad det är för lag som är före, säger lagledaren Sofie Sånesson. Till den här säsongen är Sydslätten förstärkt med Beddingestrandsbon Markku Söderberg, tidigare hemmahörandes på Flyinge, och det var också Markku som slog till med den bästa tiden i gårdagens omhoppning. Markku var i likhet med Olof Smith och Cecilia Flink felfri i såväl grundomgång som i omhoppning.

I division ett ska alla lag innehålla en junior och i Sydslättens lag heter hon Emelie Larsson. Emelie hade ett nedslag i varje omgång i går.

– Lite oturligt och klart godkänt, säger Sofie Sånesson.

Det hela utveckaldes till en riktig rysare. Bara två lag, Sydslätten och Torns RF, gick till omhoppning och där såg Sydslätten ut att ha skaffat ett ointagligt försprång. Men Torns sista ekipage, Paula Källström på Bechet, överraskade.

– Jag trodde att det skulle bli lätt men deras sista ryttare gjorde en jätteinsats, jag trodde inte att det gick att rida så fort, och till slut skiljde bara en sekund, säger Sofie.

– Helt fantastiskt! Vi är ganska förvånade själva också. Marrku och Olof är rutinerade men det är så lätt hänt att det är en bom som trillar, säger Cecilia Flink. Skulle det bli elitserien finns chans att kvala in till lag-SM-finalen på Strömsholm och bara att nå till eliten kan vara värt en hel del för föreningen, menar Marrku Söderberg:

– Jag tror att det är bra att få med ett lag i elitserien. Det blir lättare att få medlemmar, det är många som söker sig till såna klubbar, säger han.

Och skulle det bära hela vägen till Strömsholm finns det också en del pengar att tjäna, närmare bestämt de 75 000 kronor som svenska mästarna tar. Men dit är det en bit än och i händelse av avancemang till elitserien gäller det i första hand att ha ett lag som kan hävda sig där. Hindren är högre och konkurrensen förstås tuffare.

– Det kräver ekipage som klarar av det men jag kan tänka mig att vi skulle kunna få ihop lag till det med, säger Markku Söderberg som gillar det här med laghoppning.

– Det blir lite speciell stämning. Folk jublar och lever med på ett helt annat sätt än i vanliga klasser och det är skoj.

Annons

Jonas Gustafsson

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

Ridsport Vellinge
Ridsport Vellinge
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons