Annons

Sverige slog Ukraina

Sverige besegrade Ukraina med 27–23 i EM-kvalet i handboll.
Sport • Publicerad 1 november 2012
Andreas Nilsson.
Andreas Nilsson.Foto: 

Sverige saknade sitt ordinarie mittblock i försvaret, Tobias Karlsson och Magnus Jernemyr, på grund av skador. Andreas Nilsson och Jesper Nielsen ersatte.

– Jag tyckte att vi gjorde det helt okej. Det är första gången jag spelar försvar med Nielsen. Han är en duktig försvarsspelare, så jag lyssnar på honom. Då går det bra, sade Hamburgproffset Nilsson till TT.

Annons

Sverige hade efter en lite trevande inledning 14–11 i paus. Det försprånget räckte sedan till seger. Svenskarna hade bitvis problem med ett fysiskt tufft Ukraina som spelade hårt i försvaret och satsade på skott från distans i offensiven.

– De var bättre än jag trodde. De är stora och tunga, det är svårt då. Och framåt hade vi inte så många skott över dem, så vi fick spela ett annat spel, menade Andreas Nilsson, som gjorde fem mål i matchen.

Förbundskapten Staffan Olsson:

– Det finns en hel del förbättringspunkter, men i det stora hela gör vi en stabil insats. Med tanke på den orutin som finns i laget känner jag mig nöjd, sade han till TV4.

Sveriges främsta målskyttar blev högersexan Niclas Ekberg och högernian Johan Jakobsson, båda sex fullträffar.

På lördag möter Sverige Nederländerna på bortaplan i EM-kvalet.

Taner Caliskan
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons