Sverige missade drömchans

Det var drömchansen som handbollslandslaget missade.
Sport • Publicerad 19 januari 2012
Kim Andersson i matchen mot Tyskland.Foto:

Förlusten mot Tyskland, 24–29 (15–20), innebär att Sverige tar med sig högst två poäng till EM:s mellanrunda.

Seger i den sista gruppspelsmatchen i Nis hade garanterat minst tre bonuspoäng. Nu blir det väsentligt svårare att nå semifinal från mellanrundan och matcher mot Serbien, Danmark och Polen.

Det svenska spelet havererade i första halvlek mot Tyskland.

Försvaret läckte och framåt var det mängder av bortkastade passningar och missade avslut – med Kim Ekdahl Du Rietz som det stora undantaget. Utan storskyttens fem mål hade underläget i paus varit större än 15–20.

När släppte förresten ett svenskt herrlandslag senast in 20 bollar på 30 minuter?

Efter en kvart vid ställningen 6–11 gick målvakten Andreas Palicka ut och ersättes av Mattias Andersson. Andersson hade skrivits in i truppen tidigare på torsdagen då Johan Sjöstrand inte är frisk från sin magåkomma.

Andersson gjorde en stabil insats och släppte bara in nio mål i andra halvlek, men det var en klen tröst.

Vinsten betyder att även Tyskland är vidare i EM.

Mellanrundan börjar på lördag i Belgrad.