Annons

Sverige kan glömma semi

Sveriges dröm om semifinalspel är krossad. Frankrike var alldeles för starkt för svenskarna som förlorade med 28-21 (16-10). ”De är ruskigt bra", sa VM-debutanten Patrik Fahlgren.
Sport • Publicerad 24 januari 2009
Frankrikes Nikola Karabatic stoppar Sveriges Oscar Carlén i VM matchen mellan Sverige och Frankrike i Arena Zagreb på lördagskvällen. BILD: SCANPIX
Frankrikes Nikola Karabatic stoppar Sveriges Oscar Carlén i VM matchen mellan Sverige och Frankrike i Arena Zagreb på lördagskvällen. BILD: SCANPIXFoto: 

Sveriges två förluster i VM har kommit mot de båda guldfavoriterna Kroatien och Frankrike. Mot Kroatien lyckades svenskarna skapa nerv en bit in i den andra halvleken, men matchen mot fransmännen var odramatisk från början till slut.

- Om man ska vara bäst gäller det att slå alla lag i alla hallar, men vi är inte där än. Vi har mycket att lära, sa Sveriges lagkapten Kim Andersson.

Annons

De starka fransmännen ryckte direkt i matchinledningen och de svenska spelarna hade fasligt svårt att visa klass. Spelare som Dalibor Doder och Jonas Källman, som varit starka tidigare i turneringen, var direkt bleka och det svenska anfallsspelet körde ofta fast i Frankrikes kompakta försvar.

- De fick en bra start och sedan går de runt och myser lite i den första halvleken medan vi försöker kämpa oss tillbaka, sa Kim Andersson.

Sverige fick en bra start i den andra halvleken, gjorde tre raka mål och fick den kroatiska publiken på sin sida.

Men då lade fransmännen in en högre växel och fick svenskarna att se ett par klasser sämre ut igen.

- De var alldeles för starka för oss i dag, sa Kim Andersson.

Den svenske lagkaptenen var för dagen ovanligt skottvillig och stod för fem av Sveriges mål. Han har tidigare uttryckt att han är trött på att höra att han skjuter för sällan och när frågan om hans skottvillighet mot Frankrike kom på tal höll han sig till sitt vanliga resonemang.

- Ja, men vad hände med de andra i dag då. Dalibor och Larholm hade ju inte sina bästa dagar i dag. När det har gått bra för dem är då jag inte tagit så mycket plats, sa Kim Andersson.

Med tre minuter kvar av matchen fick Oscar Carlén rött kort direkt.

Sverige fortsätter VM-turneringen på söndagen. Då spelar Sverige mot Ungern.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons