Annons

Sverige inledde med seger

På söndagen inleddes damernas EM-rugby men egentligen inte utan det handlar rättare om Women's European Trophy och ingen segrare koras heller. Tävlingen arrangeras i Sverige och avgörs i Stockholm och Enköping fram till och med lördag.
Sport • Publicerad 18 maj 2009

Tävlingen arrangeras i två gruppspel, där gruppsegrarna blir kvalificerade till damernas VM 2010. Sverige spelar tillsammans med Italien, Spanien och Tyskland. Den andra gruppen innehåller Skottland, Ryssland, Holland och Belgien. Skottland och Italien kom med till Women's European Trophy efter att ha hamnat på de två sista platserna vid Six Nations tidigare i år. De fyra landslag som placerade sig före dessa båda länder är Frankrike, England, Irland och Wales och som alltså inte är med här.

Gårdagens inledande matcher slutade egentligen med endast en överraskning och glädjande nog var det Sveriges seger över Italien med 16–14 (11–6). Italien vände till 11–14 och inte minst med tanke på det är det ju en extra fin seger.

Annons

– Det lovar ju verkligen gott och det är ändå jättebra att vinna över Italien. Kan de vinna den matchen kan de säkert även slå något av de andra lagen.

Det menar Pingvins lovande Minna Ahlström – som dock inte är med och då varken som spelare eller åskådare.

– Jag hade gärna varit och tittat men det har aldrig varit tal om att jag skulle vara med. När jag senast var aktuell i fjor våras fick jag först axeln ur led och sedan var jag ute och reste runt i världen under ett halvår, fortsätter Minna.

Med i den svenska truppen är Anna Larsson och Erika Storkenfeldt som båda representerat Pingvin men som numera spelar med Gripen i Helsingborg.

TA-sporten fick tag i Minna i Skottland, där hon var på besök under weekenden tillsammans med en kompis och det fanns en tanke bakom besöket.

– Jag ska flytta hit i höst och studera fysik vid universitetet i Edinburgh och samtidigt hoppas jag komma med i universitetslaget.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons