Annons

Sverige har lyckats bra i "måstematcher"

Det är lätt att glömma, men "När vi gräver guld i USA"-sommaren 1994 inleddes också med ett oavgjort resultat mot ett lag Sverige förväntades slå. Men ska årets upplaga lyckas lika bra krävs det ett bra resultat i ödesmatchen mot Paraguay i kväll.
Sport • Publicerad 15 juni 2006

Landslaget har spelat några viktiga matcher under de senaste åren.

I EM krävdes det minst 2–2 mot Danmark och i VM för fyra år sedan var det en poäng mot Argentina som gällde.

Annons

Då lyckades de, och det krävs nästan en seger mot Paraguay för att VM-drömmen ska leva vidare.

– Vi har spelat många viktiga matcher förr. De här spelarna har visat under åren att de klarar av sådana här uppgifter. Jag är ganska positiv, jag tycker att vi har en riktigt god chans, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Paraguay, som inte imponerade i premiären mot England, har haft lite problem.

Ordinarie målvakten Justo Villar och vänsterbacken Delio Toledo är båda vadskadade – Aldo Bobadilla och Jorge Nunez ersätter – och så hade de svårt att få till ett vettigt kantspel mot England.

Målvaktsikonen José Luis Chilavert vill att ungdomarna Julio Dos Santos och Edgar Barreto ska få chansen i stället för Carlos Bonet och Cristian Riveros, men även Diego Gavilan och Nelson Cuevas är ute efter platser i startelvan.

England är helt klara för åttondelsfinal vid seger mot Trinidad.

Allt annat än brittisk seger vore en praktsensation. Det är ju ändå en startelva med Premier League-stjärnor som möter spelare från de lägre brittiska proffsligorna.

Å andra sidan har Trinidad lyckats förr – senast för fem dagar sedan...

Förutom de två matcherna i grupp B spelar Ecuador och Costa Rica i grupp A. Ecuador är vid seger klart för åttondelsfinal. (TT:s utsände)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons