Sverige föll mot Spanien

Det blev svensk förlust mot världsmästarna Spanien i Kristianstad Arena. Sverige slängde bort matchen i slutet av andra halvlek och förlorade med 24–28 (11–11).
Sport • Publicerad 8 januari 2014
Fredrik Petersen.
Fredrik Petersen.Foto:

Sverige, med Mattias Andersson mellan stolparna hela matchen, inledde matchen klart godkänt och hade 11–11 efter första halvlek. Handledsskadade Kim Ekdahl du Rietz matchades tufft under hela matchen och blev också bäste svenska målskytt – tillsammans med Drotts Magnus Persson – med sina fem mål.

Men trots en fin start även i andra halvlek rann matchen till sist ifrån svenskarna. Spanien, utan flera av sina skadade storstjärnor, gjorde ett avgörande ryck med tio minuter kvar.

21–22 blev 21–26 när Sverige plötsligt slängde bort anfall efter anfall och spanjorerna kontrade sig fram till en femmålsledning. Att hemmalaget därefter ryckte upp sig och snyggade till siffrorna hjälpte inte. Spaniens seger var aldrig hotad inför de 4 295 åskådarna i Kristianstad Arena.

Närmast väntar ett returmöte med Spanien i Baltiska Hallen i Malmö i morgon.