Sverige föll mot Danmark

Sverige förlorade den viktiga VM-kvalmatchen mot Danmark med 0-1. Förlusten gör att Sverige har ett prekärt läge i jakten på en plats i fotbolls-VM i Sydafrika 2010.
Sport • Publicerad 6 juni 2009
Thomas Kahlenberg jublar eftyer 0-1-målet. Bild: Pontus Lundahl ScanpixFoto:
Danmarks Christian Poulsen och Martin Jörgensen kramar omvarandra efter 0-1 medan Sveriges Daniel Majstorovic, Olof Mellberg och Andreas Isaksson är bedrövade i målet. Bild: Maja Suslin ScanpixFoto:

Stockholm. Efter fem matcher, av totalt tio, har Sverige tagit sex poäng av 15 möjliga.

Danmark tog ledningen i den 22:a minuten när Thomas Kahlenberg utnyttjade en miss av svenska högerbacken Mikael Nilsson. Kort före det danska målet hade Sverige haft ett jätteläge att koppla grepp om matchen, men Kim Källströms straff räddades av den danske målvakten Thomas Sörensen.

I andra halvlek hade Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic ett par bra lägen att kvittera, men Danmark höll undan och klarade segern.