Annons

Andreas Nilsson bäste svenske målskytt i EM

Andreas Nilsson och Sverige avslutade EM på ett bra sätt. Det blev en komfortabel seger med 32–25 mot Island. Linjespelaren från Trelleborg gjorde sju mål och blev därmed bäste svenske målskytt i EM.
Handboll • Publicerad 22 januari 2020
Andreas Nilsson gjorde sju mål mot Island i Malmö arena.
Andreas Nilsson gjorde sju mål mot Island i Malmö arena.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter 24–18 mot Ungern på tisdagen blev det en ny seger mot Island på onsdagen, när mellanrundan i EM avslutades i Malmö.

Andreas Nilsson satte an tonen då han gjorde matchens första mål. Sedan gjorde han tre till i den första halvleken. Det blev tre nya mål i den andra halvleken och sju totalt för den IFK-fostrade spelaren, som var tongivande för det svenska laget, och gjorde flest svenska EM-mål.

Annons

– Vi avslutade med en vinst, det var det vi ville göra, skönt, sa Andreas Nilsson till TV6 efter matchen.

Sverige spelade bra från start och ledde med 18–11 i paus. Till slut alltså 32–25.

EM är nu över för Sverige.

– Det har varit lite upp och ner men både jag och hela laget måste upp ett snäpp. Tyvärr gör vi det lite för sent. Vi skulle helst vilja åka till Stockholm, vi är klart besvikna. Det blir inte enklare att packa väskan nu, sa Andreas Nilsson till TV6.

– Vi hade högre förväntningar på oss själva, vi ville spela om medaljerna, fortsatte trelleborgaren.

Nästa uppdrag för Andreas Nilsson med det svenska landslaget blir OS-kvalet i april. Då kommer Sverige tränas av norrmannen Glenn Solberg, som nu tar över efter Kristján Andrésson, som ledde landslaget för sista gången mot Island.

– Vi har många unga bra spelare och vi får försöka sätta anfallsspelet ännu mer. Det blir intressant, sa Andreas Nilsson, om framtiden.

I fredagens semifinaler i Stockholm ställs Spanien mot Slovenien och Norge mot Kroatien. EM-finalen spelas på söndag.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons