Svensson på väg till konkurrent

Mittfältaren Viktor Svensson har lämnat TFF. Nu hoppas han på en nytändning i Lunds BK.
Sport • Publicerad 20 mars 2013
Krubban nästa? Viktor Svensson gjorde fem säsonger i TFF. Nu kan karriären fortsätta i Lunds BK, som har Leif Engqvist som tränare.
Krubban nästa? Viktor Svensson gjorde fem säsonger i TFF. Nu kan karriären fortsätta i Lunds BK, som har Leif Engqvist som tränare.Foto: Tomas Nyberg

Viktor Svensson är en i mängden TFF-spelare som haft otur med skador. Flera gånger var han på väg att etablera sig som både allsvensk- och superettan-spelare. Skadorna stoppade dock karriären i den mån, att han aldrig riktigt fick fotfäste i TFF:s startelva.

– Jag är visserligen skadefri just nu men samtidigt är jag inte alls ikapp efter den ledbandsskada i högra knäet som jag drabbades av sent i höstas. Efter säsongen åkte jag på semester och när jag kom tillbaka ville jag fortfarande hålla igång och då passade jag på att träna med TFF-juniorerna inomhus.

Viktor Svenssons kontrakt med TFF gick ut i och med säsongsslutet och han fick visserligen ett nytt kontraktsförslag men det var aldrig riktigt aktuellt att fortstätta.

– Jag fick ett förslag innan sista matchen och jag fick tid att tänka på det men jag bestämde mig ganska snart.

Viktor Svensson kom från Öja FF 2008 och under fotbollsåren i TFF bodde han i Trelleborg. Nu har han flyttat hem till föräldrarna i Ystad igen men han har hopp om en snar förändring.

– Jag tränar med Lunds BK sedan ett par veckor och det ser väldigt bra ut där och jag trivs, men inget är klart. Jag hoppas dock på en snar lösning, eftersom det ju är ganska långt in på säsongen redan och jag vet att min agent skulle träffa Lund i dagarna.

Skulle det bli Lunds BK – i så fall i samma serie som TFF – har Viktor Svensson planerna klara även utanför fotbollen.

– Ja, skulle det bli spel med Lunds BK, har jag redan bestämt mig för att studera till civilingenjör i Lund till hösten.

Har du någon reservplan, om det nu trots allt inte blir kontrakt med Lund?

– Jag vet att min agent (Martin Klette) har pratat med flera klubbar högre upp men det är ju inte lätt, när jag inte kan eller har kunnat provspela på grund av skadan i knäet.

Ångrar du tiden i TFF?

– Nej, det gör jag inte och det var ju väldigt positivt året vi slutade femma i allsvenskan men jag kan tycka det är synd att jag inte fick vara skadefri mer än jag var.

Viktor Svensson är 23 år och hann med ett 20-tal allsvenska matcher med TFF och hann även med att spela två juniorlandskamper.

INTERNAL INTERNAL
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.